Resepti Kaisa Nieminen Kuva Arto Vuohelainen

Pirtelö surautetaan nopeasti valmiiksi tehosekoittimella.

Vaikeustaso
Helppo

Kookos-ananaspirtelö

Ainekset

¼
tuoretta ananasta
2
vaniljajäätelöpalloa
2
dl
kookoskermaa
1
dl
maitoa
Koristeeksi
ananasviipale
pilli

Työvaiheet

  1. Kuori ananas ja leikkaa kuutioiksi. Laita ananas, jäätelö ja kookoskerma tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi pirtelöksi.
  2. Ohenna maidolla. Koristele pitkä lasi ananasviipaleella. Nauti heti.

Kommentit (0)

Resepti Marja Samuli Kuva Sami Repo
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuripestoa ja ruisleipää

Ainekset

2
luomupunajuurta
2
rkl
paahdettuja auringonkukansiemeniä
100
g
vuohenjuustoa
½
dl
kylmäpuristettua rypsiöljyä
(1
rkl
camelinaöljyä)
2-3
tuoretta rosmariinin oksaa
rouhittua merisuolaa ja mustapippuria
Lisäksi
ruisleipää

Työvaiheet

  1. Leikkaa kuoritut punajuuret neljään osaan, ripottele päälle hieman rypsiöljyä, rosmariinin oksat, suolaa ja pippuria.
  2. Kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa noin puoli tuntia, kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Hienonna pehmeät punajuuret tehosekoittimella juuston ja siemenien kanssa hienoksi tahnaksi. Lisää sekaan lopuksi öljyt.
  3. Leikkaa ruisleipä ohuiksi viipaleiksi, paahda kevyesti ja sivele punajuuripestoa päälle.

Kommentit (0)

Resepti Kaisa Nieminen Kuva Pia Inberg
Hittilettu svengaa yhä ja saa uutta makua omenasta ja kanelista.
Hittilettu svengaa yhä ja saa uutta makua omenasta ja kanelista.

Jos et vielä kokeillut banaanilettuja, paista ja ylläty. Ei jauhoja tai voita, vain kananmunaa ja hedelmiä.

Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
30 min + marjojen marinointi
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-omenaletut ja mausteinen marjasalaatti

Ainekset

2
munaa
1
kypsä banaani
1
vihreä omena
½
tl
kanelia
Paistamiseen
kookos- tai rypsiöljyä
Mausteinen marjasalaatti
1
dl
vettä
1
dl
sokeria
pieni pala inkivääriä
½
vaniljatanko
1
dl
pakastemustikoita
1
dl
pakastemansikoita
1
dl
pakastevadelmia
Lisäksi
turkkilaista jogurttia
1
limetti

Työvaiheet

  1. Sekoita munista ja banaanista sauvasekoittimella tasainen massa.
  2. Raasta pesty omena tai leikkaa pieniksi kuutioiksi. Lisää taikinaan ja mausta kanelilla.
  3. Paista letut molemmin puolin lettupannulla öljyssä miedolla lämmöllä.
  4. Tee sokeriliemi. Laita kattilaan vesi, sokeri ja kuorittu inkivääri. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus kattilaan. Lisää myös tanko.
  5. Keitä lientä ilman kantta, kunnes sokeri sulaa ja liemi paksuuntuu. Anna jäähtyä. Ota inkivääri ja vaniljatanko pois.
  6. Kaada liemi jäisten marjojen päälle. Anna marjojen sulaa ja marinoitua jääkaapissa.
  7. Sekoita jogurtin joukkoon limetin hienoksi raastettu kuori ja mehu. Tarjoa lettujen ja marjojen kanssa.

Vinkki! Käytä kotimaisia pakastemarjoja, sillä ulkomaiset marjat pitää kuumentaa ennen käyttöä. Mustunut, ylikypsä banaani sopii taikinaan, sillä se antaa makeutta.

Kommentit (0)

Resepti Christina Aaltio Kuva Pia Inberg
Maistuva, eksoottinen ja yltiöterveellinen. Sitä kaikkea on tyrni, tuo ulkonäöltään vaatimaton oranssi marja.
Maistuva, eksoottinen ja yltiöterveellinen. Sitä kaikkea on tyrni, tuo ulkonäöltään vaatimaton oranssi marja.

Raikas tyrnilassi on mainio välipala. Ja terveellinenkin, sillä C-vitamiinia tyrnissä on keskimäärin kymmenen kertaa enemmän kuin appelsiinissa.

Annoksia
4 lasillista
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Tyrnilassi

Ainekset

½
l
vaniljajugurttia
2
dl
laimentamatonta tyrnimehua
¾
dl
juoksevaa hunajaa
tyrnimarjoja
jäitä

Työvaiheet

  1. Sekoita vaniljajogurtti, tyrnimehu ja juokseva hunaja tasaiseksi juomaksi tehosekoittimessa.
  2. Annostele laseihin ja halutessasi lisää joukkoon jäitä ja koristeeksi marjoja.

Kommentit (0)

Resepti Marja Samuli Kuva Pia Inberg

Lämpimän punainen tervetuliaisjuoma aloittaa yhteisen aterian.

Vaikeustaso
Helppo

Kirsikkainen alkujuoma

Ainekset

vajaa 2
rkl
vahvaa kirsikkamehua
jääpaloja
limetillä maustettua kivennäisvettä tai kuivaa kuohuviiniä
(vaaleaa siirappia)
Koristeluun
esimerkiksi syötäviä kukkia, tuoreita kirsikoita tai mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Tee juoma korkeaan kuohuviinilasiin. Kaada pohjalle vajaa pari ruokalusikallista vahvaa kirsikkamehua ja pudota joukkon pari pientä jääpalaa.
  2. Kaada lasi täyteen limetillä maustettua kivennäisvettä tai kuivaa kuohuviiniä ja mausta makusi mukaan vaalealla siirapilla.
  3. Koristele juoma esimerkiksi syötävillä kukilla, tuoreilla kirsikoilla tai mintunlehdillä.
  4. Tarjoa heti!

Kommentit (0)