
Raparperijuoman tiivisteen voi tehdä etukäteen ja säilyttää jääkaapissa. Raikas alkoholiton juoma maistuu ruuan kanssa ja on mainio janonsammuttaja.
Alkoholiton raparperi-granaattiomenajuoma
Ainekset
Työvaiheet
- Puhdista ja kuori raparperit ohuelti. Jos kuoret ovat ohuita, käytä nekin, sillä ne antavat liemeen kauniin punertavan sävyn. Paloittele raparperit kattilaan. Lisää sokeri ja vesi.
- Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla pari minuuttia. Siivilöi raparperien liemi toiseen astiaan ja jäähdytä. Käytä valutetut raparperit coleslaw-salaattiin.
- Mittaa kannuun kolmannes raparperitiivistettä, kolmannes kivennäisvettä ja kolmannes granaattiomenajuomaa. Lisää runsaasti jääpaloja.
- Tarjoa jano- tai ruokajuomana lasisesta hana-astiasta tai maljasta.