Kotikaljassa maistuvat mallas ja katajanmarja, ja maku käy yhteen monen jouluruuan kanssa. Kotikalja säilyy kylmässä vähintään viikon.
Kotikalja
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta 5 litraa vettä, katajanoksat ja murskatut katajanmarjat. Kaada seos sokerin ja maltaiden päälle. Sekoita ja anna kaljan vetäytyä huoneenlämmössä kolme tuntia.
- Lisää loppu vesi haaleana päälle sekä pieneen vesitilkkaan liuotettu hiiva. Sekoita.
- Anna kaljan vetäytyä huoneenlämmössä yön yli. Peitä kannella.
- Siivilöi kalja ja pullota puhtaisiin pulloihin. Sulje pullot ja pidä pullot huoneenlämmössä vielä loppupäivä.
- Nosta kaljapullot illalla jääkaappiin ja anna kaljan tekeytyä seuraavaan päivään.
Vinkki! Kotikalja säilyy kylmässä vähintään viikon.