Kotikalja

Marjaana - Kodin Kuvalehti on lisännyt 49 reseptiä
Kotikalja kuuluu joulupöytään.
Resepti Kiia Renko Kuvat Sami Repo

Kotikaljassa maistuvat mallas ja katajanmarja, ja maku käy yhteen monen jouluruuan kanssa. Kotikalja säilyy kylmässä vähintään viikon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 l
3 t + 2 vrk
Helppo

Kotikalja

Ainesosat

Vaiheet

  1. Kiehauta 5 litraa vettä, katajanoksat ja murskatut katajanmarjat. Kaada seos sokerin ja maltaiden päälle. Sekoita ja anna kaljan vetäytyä huoneenlämmössä kolme tuntia.
  2. Lisää loppu vesi haaleana päälle sekä pieneen vesitilkkaan liuotettu hiiva. Sekoita.
  3. Anna kaljan vetäytyä huoneenlämmössä yön yli. Peitä kannella.
  4. Siivilöi kalja ja pullota puhtaisiin pulloihin. Sulje pullot ja pidä pullot huoneenlämmössä vielä loppupäivä.
  5. Nosta kaljapullot illalla jääkaappiin ja anna kaljan tekeytyä seuraavaan päivään.

Vinkki! Kotikalja säilyy kylmässä vähintään viikon.