Sitruunaliköörin tekeminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta maku palkitsee. Ja jo tilkka limoncelloa auttaa sulattelemaan mahtavaa ateriaa.
Kotitekoinen limoncello
Ainekset
Työvaiheet
- Käytä limoncellon valmistukseen mieluiten luomusitruunoita. Pese sitruunat hyvin. Kuori hedelmät perunankuorimaveitsellä. Vältä valkoisen kuoren joutumista mukaan.
- Laita kuoret kannelliseen lasipurkkiin ja kaada kirkas alkoholi kuorten päälle. Anna tekeytyä huoneenlämmössä 7–10 päivää eli kunnes sitruunankuoret muuttuvat valkoisiksi. Sekoita muutaman kerran.
- Siivilöi seos. Halutessasi voit käyttää suodatinpussia suodattimena, jos haluat kirkasta juomaa.
- Kiehauta vesi ja liuota sokeri siihen.
- Jäähdytä. Yhdistä alkoholi ja sokeriliemi. Pullota juoma.
- Anna limoncellon tekeytyä vielä viikon ajan jääkaapissa. Tarjoa juoma jääkylmänä.
Eikö tähän tule hedelmän sisäosaa, kun puhutaan vain kuorista?
Vain kuoria. Tosin ohje on aika huono, ei ota ollenkaan huomioon alkoholin vahvuutta ja sen perusteella veden määrää. Normi kossupullosta tulee tällä reseptillä sitruunasiideriä ilman kuplia.
Eihän tuohon kannata ainakaan vettä lisätä. Sulaa sokeri myös alkoholiin, jos purkkia säännöllisesti kääntelee.