Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Arto Vuohelainen
Vaikeustaso
Helppo

Limettilikööri

Ainekset

4
limettiä
5
dl
maustamatonta viinaa
3
dl
sokeria
1
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Pese limetit huolellisesti ja raasta niiden kuori irti. Varo, ettei valkoista osaa tule kuorien joukkoon, sillä se kitkeröittää juoman. Halkaise limetit ja purista mehu irti.
  2. Laita kuoriraaste, limettimehu ja vodka noin litran vetoiseen pulloon. Kierrä korkki tiiviisti kiinni. Nosta pullo viileään muutamaksi päiväksi. Ravista pulloa välillä.
  3. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kiehuta seosta, kunnes sokeri sulaa. Anna jäähtyä.
  4. Siivilöi limettiviina ja valuta sokeriseos pulloon viinan joukkoon. Säilytä viileässä.
  5. Likööri säilyy jääkaapissa noin 6 kuukautta.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Anna Huovinen
Raikasta raparperijuomaa kannattaa varata runsaasti.
Raikasta raparperijuomaa kannattaa varata runsaasti.

Raparperijuoman tiivisteen voi tehdä etukäteen ja säilyttää jääkaapissa. Raikas alkoholiton juoma maistuu ruuan kanssa ja on mainio janonsammuttaja.

Annoksia
5
Valmistusaika
15 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Alkoholiton raparperi-granaattiomenajuoma

Ainekset

Raparperitiiviste
500
g
raparperia
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
Lisäksi
noin ½
l
granaattiomenajuomaa (esim. Marli)
noin ½
l
kivennäisvettä
jääpaloja

Työvaiheet

  1. Puhdista ja kuori raparperit ohuelti. Jos kuoret ovat ohuita, käytä nekin, sillä ne antavat liemeen kauniin punertavan sävyn. Paloittele raparperit kattilaan. Lisää sokeri ja vesi.
  2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla pari minuuttia. Siivilöi raparperien liemi toiseen astiaan ja jäähdytä. Käytä valutetut raparperit coleslaw-salaattiin.
  3. Mittaa kannuun kolmannes raparperitiivistettä, kolmannes kivennäisvettä ja kolmannes granaattiomenajuomaa. Lisää runsaasti jääpaloja.
  4. Tarjoa jano- tai ruokajuomana lasisesta hana-astiasta tai maljasta.

Artikkeli jatkuu alapuolella
Raparperi-coleslaw
Resepti
Raparperi-coleslaw

Kommentit (0)

Resepti Taina Tellman Kuva Arto Vuohelainen
Eipä ole juomapilli hukassa, kun sen nyörittää pulloon kiinni.
Eipä ole juomapilli hukassa, kun sen nyörittää pulloon kiinni.

Twisteri on kevyesti kupliva janojuoma. Se sopii mainiosti myös hellepäivän juhlakippistelyyn.

Annoksia
6
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkatwisteri

Ainekset

1
l
sitruunakivennäisvettä
1
dl
mansikka-raparperimehutiivistettä (esim. Marli)
2
limeä viipaleina
½
l
mansikoita
mintun lehtiä

Työvaiheet

Sekoita kivennäisvesi ja mehu. Pese ja viipaloi limet. Lisää limesiivut ja mansikat juomaan. Mausta mintun lehdillä.

Kommentit (1)

frases

The weekend of "El Día de Amor y Amistad" "paseamos"(we went away) to a"Pueblito"(little town) So I did not get to send the email then. And considering that Latinos have a Reputation for being frases de cupid, intense, passionate lovers, an email covering this topic would be appropriate for "El Día de Amor y Amistad." So here are "10frases románticas "that you can say to your"novio/ a, "(boyfriend / girlfriend),"amante"(lover),"esposo/ a "(spouse).

Resepti Kaisa Nieminen Kuva Arto Vuohelainen
Korista kannullinen vettä juhlakuntoon parilla mansikalla, appelsiinin- tai kurkunsiivulla.
Korista kannullinen vettä juhlakuntoon parilla mansikalla, appelsiinin- tai kurkunsiivulla.

Mikä tarjottava loppuu kesäjuhlien pöydästä melkein aina ensimmäisenä? Vastaus: vesi.

Annoksia
10
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Hedelmäinen ja marjainen makuvesi

Ainekset

Hedelmäinen
1
l
vettä
1
appelsiini
1
limetti
pari oksaa tuoretta minttua
kourallinen jäitä
Marjainen
1
l
vettä
1
dl
tuoreita mansikoita
1
dl
tuoreita vadelmia
5
lehteä tuoretta basilikaa
kourallinen jäitä

Työvaiheet

  1. Pese appelsiinin ja limetin kuoret. Leikkaa hedelmät lohkoiksi tai viipaleiksi.
  2. Leikkaa mansikoista kanta ja halkaise marjat.
  3. Laita ainekset kannuihin.

Kommentit (0)

Resepti Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen
Raikasta raparperimehua ei tarvitse keittää.
Raikasta raparperimehua ei tarvitse keittää.

Raikas ja tyylikäs juoma yhdistää raparperin ja sitruunan.

Annoksia
2½ l
Valmistusaika
20 min + maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-sitruunajuoma

Ainekset

1
l
raparperinvarsia paloina
dl
sokeria
3
(luomu)sitruunaa
2
l
vettä
Lisäksi
mintunoksia
jäitä
(kivennäisvettä)

Työvaiheet

  1. Paloittele raparperinvarret isoon kattilaan. Jos haluat vaaleanpunaista mehua, käytä punavartisia raparperejä. Mittaa päälle sokeri.
  2. Pese ja kuivaa sitruunat. Raasta kattilaan yhden sitruunan kuoret ja purista kaikista sitruunoista mehu.
  3. Kiehauta vesi ja kaada raparperien päälle. Hämmennä, kunnes sokeri sulaa liemeen. Anna jäähtyä ja maustua kolme tuntia. Siivilöi mehu pulloihin ja sulje korkit. Nosta jääkaappiin.
  4. Tarjoile raikas juoma tuoreen mintun ja jäiden kera. Mehu on hyvää sellaisenaan, mutta voit laimentaa sitä kivennäisvedellä poreilevaksi. Käytä silloin ¾ mehua ja ¼ kivennäisvettä.

Kommentit (0)