Mustikka-inkiväärijuoma

Käyttäjä27748_0 on lisännyt 127 reseptiä
Mustikka-inkiväärijuoma
Resepti Marja Samuli Kuva Arto Vuohelainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Keskivaikea

Mustikka-inkiväärijuoma

Ainesosat

Vaiheet

  1. Survo puhdistetut mustikat kulhossa esimerkiksi perunanuijalla pieneksi.
  2. Kaada päälle viini ja lisää sekaan inkivääripalat.
  3. Peitä ja nosta viileään neljäksi päiväksi.
  4. Kumoa seos harsoon tai siivilään ja puristele tai painele seosta niin, että mahdollisimman paljon nestettä valuu alla olevaan astiaan.
  5. Mittaa mehu ja kaada se kattilaan. Lisää sokeri ja kiehauta, kunnes sokeri on liuennut.
  6. Kuori pois vaahto, pullota puhtaaseen pulloon. Käytä esimerkiksi vedellä laimennettuna mehuna tai kermavaahdon seassa kastikkeena.