Vielä ehdit! Siman tekeminen on helppoa. Ja itse tehtynä se on hurjan hyvää!
Perinteinen sima
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta noin puolet vedestä ja kaada se sokerien päälle. Sekoita loput vedestä sekä puristettu sitruunan mehu joukkoon. Liuota hiiva muutamaan desiin lämmintä vettä ja kaada seos sitruuna-sokeriliemen joukkoon. Sekoita ja peitä astia. Anna siman käydä huoneenlämmössä 1–2 vuorokautta.
- Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa. Muista, että paine pullossa kasvaa käymisen jatkussa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.
- Jos haluat simaan enemmän sitruunan makua, kuori sitruunoiden keltainen kuoriosa mukaan. Pese sitruunat huolellisesti ennen käyttöä. Siivilöi sima ennen pullotusta.