Resepti Suvi Ruster Kuva Sami Repo
Jos pakkasesta löytyy jääpaloja, on kahviherkku melkein valmis. Voit maustaa jääkahvin kardemummalla tai kanelilla.
Jos pakkasesta löytyy jääpaloja, on kahviherkku melkein valmis. Voit maustaa jääkahvin kardemummalla tai kanelilla.

Kahvin voi nauttia myös kylmänä, varsinkin kun joukkoon sekoittaa täyteläistä suklaakastiketta tai sulatettua, 70% suklaata.

Annoksia
1 lasillinen
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaajääkahvi

Ainekset

1
dl
vahvaa, kylmää kahvia
dl
kylmää rasvatonta maitoa
1
dl
suklaakastiketta
jääpaloja

Työvaiheet

  1. Sekoita ainekset keskenään korkeassa lasissa. Lisää joukkoon murskattuja jääpaloja. Nauti heti.
  2. Voit maustaa juoman kardemummalla tai kanelilla.
  3. Jos haluat tehdä juoman ilman suklaata, jätä suklaakastike pois ja lisää pari teelusikallista sokeria.

Tarjoa kahvin kanssa pieni pala marenkikakkua.

Artikkeli jatkuu alapuolella
Marenkiunelma
Resepti
Marenkiunelma

 

Kommentit (0)

Resepti Kaisa Nieminen Kuva Arto Vuohelainen
Korista kannullinen vettä juhlakuntoon parilla mansikalla, appelsiinin- tai kurkunsiivulla.
Korista kannullinen vettä juhlakuntoon parilla mansikalla, appelsiinin- tai kurkunsiivulla.

Mikä tarjottava loppuu kesäjuhlien pöydästä melkein aina ensimmäisenä? Vastaus: vesi.

Annoksia
10
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Hedelmäinen ja marjainen makuvesi

Ainekset

Hedelmäinen
1
l
vettä
1
appelsiini
1
limetti
pari oksaa tuoretta minttua
kourallinen jäitä
Marjainen
1
l
vettä
1
dl
tuoreita mansikoita
1
dl
tuoreita vadelmia
5
lehteä tuoretta basilikaa
kourallinen jäitä

Työvaiheet

  1. Pese appelsiinin ja limetin kuoret. Leikkaa hedelmät lohkoiksi tai viipaleiksi.
  2. Leikkaa mansikoista kanta ja halkaise marjat.
  3. Laita ainekset kannuihin.

Kommentit (0)

Resepti Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen
Raikasta raparperimehua ei tarvitse keittää.
Raikasta raparperimehua ei tarvitse keittää.

Raikas ja tyylikäs juoma yhdistää raparperin ja sitruunan.

Annoksia
2½ l
Valmistusaika
20 min + maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-sitruunajuoma

Ainekset

1
l
raparperinvarsia paloina
dl
sokeria
3
(luomu)sitruunaa
2
l
vettä
Lisäksi
mintunoksia
jäitä
(kivennäisvettä)

Työvaiheet

  1. Paloittele raparperinvarret isoon kattilaan. Jos haluat vaaleanpunaista mehua, käytä punavartisia raparperejä. Mittaa päälle sokeri.
  2. Pese ja kuivaa sitruunat. Raasta kattilaan yhden sitruunan kuoret ja purista kaikista sitruunoista mehu.
  3. Kiehauta vesi ja kaada raparperien päälle. Hämmennä, kunnes sokeri sulaa liemeen. Anna jäähtyä ja maustua kolme tuntia. Siivilöi mehu pulloihin ja sulje korkit. Nosta jääkaappiin.
  4. Tarjoile raikas juoma tuoreen mintun ja jäiden kera. Mehu on hyvää sellaisenaan, mutta voit laimentaa sitä kivennäisvedellä poreilevaksi. Käytä silloin ¾ mehua ja ¼ kivennäisvettä.

Kommentit (0)

Resepti Kaisa Nieminen Kuva Anna Huovinen
Pestyistä mehu- tai smoothiepulloista saa kivan lisän juhlakattaukseen. Etikettiliima irtoaa pesuainevedessä liottamalla ja teräsvillalla hankaamalla.
Pestyistä mehu- tai smoothiepulloista saa kivan lisän juhlakattaukseen. Etikettiliima irtoaa pesuainevedessä liottamalla ja teräsvillalla hankaamalla.

Sima maistuu tänä vuonna limetiltä ja inkivääriltä. Viipaloi liemeen luomusitruunoiden kanssa pari luomulimettiä, mausta inkiväärilastuilla ja pullota. Huoneenlämmössä sima valmistuu kolmessa päivässä.

Annoksia
3 l
Valmistusaika
30 min + jäähdytys + 3 vrk-1 vko
Vaikeustaso
Helppo

Simassa maistuvat nyt inkivääri ja lime

Ainekset

noin 4
cm
pala tuoretta inkivääriä
1-2
sitruunaa
1-2
limettiä
4
l
vettä
250
g
fariinisokeria
250
g
sokeria
1/5
tl
tuorehiivaa
rusinoita

Työvaiheet

  1. Kuori inkivääri ja leikkaa se lastuiksi. Pese ja viipaloi sitruunat sekä limetit.
  2. Laita kattilaan inkivääri ja puolet vedestä. Kiehauta inkiväärivesi ja kaada sokerien päälle. Lisää sitruuna- ja limettiviipaleet sekä loput vedestä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Sulata hiiva tilkkaan vettä ja sekoita nesteeseen. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin vuorokauden.
  4. Laita simapulloihin teelusikallinen sokeria ja rusinat. Täytä pullot simalla. Sima on valmista, kun rusinat ovat nousseet pintaan. Jääkaapissa siihen menee noin viikko ja huoneenlämmössä kolme vuorokautta.
  5. Säilytä valmista simaa jääkaapissa.

Tee kuvan donitsit tällä ohjeella!

Artikkeli jatkuu alapuolella
Tomusokerikuorrutteiset donitsit
Resepti
Tomusokerikuorrutteiset donitsit

 

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti
Kanelitanko on kätevä lusikka.
Kanelitanko on kätevä lusikka.

Kupillinen kuumaa juomaa lämmittää niin mielen, kielen kuin kylmät sormetkin. 

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaahtokarkkikaakao

Ainekset

1
l
täysmaitoa
6
rkl
kaakaojauhetta
4
rkl
pieniä vaahtokarkkeja
4
kanelitankoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna maito kattilassa, sekoita kaakaojauhe. Laita lusikallinen vaahtokarkkia mukeihin, kaada kaakao päälle ja nauti. Jos vaahtokarkit ovat suuria, voit pilkkoa ne pienemmiksi. Koristele juoma kanelitangolla.

Kommentit (0)