Marita Suontausta Kuva Ullamaija Hänninen

Granitasta saat päivän C-vitamiinit!

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Veriappelsiinigranita

Ainekset

vettä
sokeria
viipale inkivääriä
1
tl
appelsiininkuoriraastetta
6
kpl
veriappelsiinia

Työvaiheet

Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Purista inkivääriviipale valkosipulipusertimen läpi sokeriliuokseen. Pese yksi appelsiini hyvin ja raasta kuoren keltaista osaa sokeriliemen sekaan. Anna jäähtyä.

Purista appelsiineista mehu ja sekoita joukkoon sokeriliemi. Kaada seos matalaan kannelliseen kulhoon ja nosta pakastimeen.

Kun mehu on ollut pakastimessa noin 45 minuuttia ja alkaa jäätyä reunoista, riko rakennetta haarukalla. Jatka pakastamista toiset 45 minuuttia ja rouhi seos. Jatka jäädytystä vielä noin 2 tuntia. Rouhi jäätynyt granitaseos haarukalla sohjoksi ja lusikoi annoslaseihin. Tarjoa heti.

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg
Mustikkasmoothie maistuu mustikkaisten herkkujen kyytipoikana.
Mustikkasmoothie maistuu mustikkaisten herkkujen kyytipoikana.

Lempeä smoothie ei kaipaa muuta makeutusta kuin ripauksen vaniljasokeria.

Annoksia
2
Valmistusaika
5 min + 2 t liotus
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustikka-mantelismoothie

Ainekset

1
dl
kuorellisia manteleita
2
dl
mustikoita
3
dl
mantelimaitoa (makeuttamatonta)
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Liota manteleita pari tuntia tai yön yli. Kumoa ne tehosekoittimeen.
  2. Lisää mustikat, mantelimaito ja vaniljasokeri. Jatka sekoittamista, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Anna Huovinen
Raikasta raparperijuomaa kannattaa varata runsaasti.
Raikasta raparperijuomaa kannattaa varata runsaasti.

Raparperijuoman tiivisteen voi tehdä etukäteen ja säilyttää jääkaapissa. Raikas alkoholiton juoma maistuu ruuan kanssa ja on mainio janonsammuttaja.

Annoksia
5
Valmistusaika
15 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Alkoholiton raparperi-granaattiomenajuoma

Ainekset

Raparperitiiviste
500
g
raparperia
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
Lisäksi
noin ½
l
granaattiomenajuomaa (esim. Marli)
noin ½
l
kivennäisvettä
jääpaloja

Työvaiheet

  1. Puhdista ja kuori raparperit ohuelti. Jos kuoret ovat ohuita, käytä nekin, sillä ne antavat liemeen kauniin punertavan sävyn. Paloittele raparperit kattilaan. Lisää sokeri ja vesi.
  2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla pari minuuttia. Siivilöi raparperien liemi toiseen astiaan ja jäähdytä. Käytä valutetut raparperit coleslaw-salaattiin.
  3. Mittaa kannuun kolmannes raparperitiivistettä, kolmannes kivennäisvettä ja kolmannes granaattiomenajuomaa. Lisää runsaasti jääpaloja.
  4. Tarjoa jano- tai ruokajuomana lasisesta hana-astiasta tai maljasta.

Artikkeli jatkuu alapuolella
Raparperi-coleslaw
Resepti
Raparperi-coleslaw

Kommentit (0)

Resepti Taina Tellman Kuva Arto Vuohelainen
Eipä ole juomapilli hukassa, kun sen nyörittää pulloon kiinni.
Eipä ole juomapilli hukassa, kun sen nyörittää pulloon kiinni.

Twisteri on kevyesti kupliva janojuoma. Se sopii mainiosti myös hellepäivän juhlakippistelyyn.

Annoksia
6
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkatwisteri

Ainekset

1
l
sitruunakivennäisvettä
1
dl
mansikka-raparperimehutiivistettä (esim. Marli)
2
limeä viipaleina
½
l
mansikoita
mintun lehtiä

Työvaiheet

Sekoita kivennäisvesi ja mehu. Pese ja viipaloi limet. Lisää limesiivut ja mansikat juomaan. Mausta mintun lehdillä.

Kommentit (0)

Resepti Kaisa Nieminen Kuva Arto Vuohelainen
Korista kannullinen vettä juhlakuntoon parilla mansikalla, appelsiinin- tai kurkunsiivulla.
Korista kannullinen vettä juhlakuntoon parilla mansikalla, appelsiinin- tai kurkunsiivulla.

Mikä tarjottava loppuu kesäjuhlien pöydästä melkein aina ensimmäisenä? Vastaus: vesi.

Annoksia
10
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Hedelmäinen ja marjainen makuvesi

Ainekset

Hedelmäinen
1
l
vettä
1
appelsiini
1
limetti
pari oksaa tuoretta minttua
kourallinen jäitä
Marjainen
1
l
vettä
1
dl
tuoreita mansikoita
1
dl
tuoreita vadelmia
5
lehteä tuoretta basilikaa
kourallinen jäitä

Työvaiheet

  1. Pese appelsiinin ja limetin kuoret. Leikkaa hedelmät lohkoiksi tai viipaleiksi.
  2. Leikkaa mansikoista kanta ja halkaise marjat.
  3. Laita ainekset kannuihin.

Kommentit (0)