Kiia Renko Kuva Reetta Pasanen

Tee juustonjämistä kermainen pastakastike.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Juustopasta

Ainekset

öljyä
2
kpl
valkosipulinkynttä
2
dl
ruokakermaa
pari erilaista juustonkanttia
muskottipähkinää
suolaa
mustapippuria
(parsannuppuja)
pastaa

Työvaiheet

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuullota silputtua valkosipulia öljyssä kasarissa. Lisää kerma ja kuumenna hiljalleen. Raasta juustot ja sulata kerman sekaan. Mausta makusi mukaan.

Jos haluat kastikkeeseen parsakaalia, laita nuput kypsymään kasariin kerman kanssa yhtä aikaa.

Vinkki! Kastikkeen sekaan sopivat myös tuoreet yrtit. Osan kermasta voit korvata maidolla tai ranskankermalla. Myös tuore- ja sulatejuustot sopivat tähän kastikkeeseen. Kastiketta voi notkistaa vedellä ja siihen voi lisätä vaikka oliivi- tai kaprispurkkien rippeet.