Siianmäti-metsäsienitoast

admin on lisännyt 861 reseptiä
Kiia Renko Kuva Sami Repo Ohje Teemu Aura, Ravintola Demo, Helsinki
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
Keskivaikea

Siianmäti-metsäsienitoast

Ainesosat

Vaiheet

Leikkaa limpusta ohuita viipaleita. Laita viipaleet uunipellille. Sivele päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa. Paista 150 asteessa uunin keskitasolla 5-10 minuuttia, kunnes viipaleet ovat kuivia ja rapeita. Ne rapeutuvat lisää paistamisen jälkeen.

Tällä välin paista silputtu sipuli ja pilkotut sienet oliiviöljyssä pannulla rapeiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Laita leipien päälle reilusti sipuli-sieniherkkua. Lusikoi sienien päälle reilusti mätiä ja kevyesti vaahdotettua smetanaa.

Koristele tillillä ja sitruunalla tai limetillä. Nauti melko heti.

Vinkki! Sienitoastiin sopivat hyvin myös säilykesienet (300-400 g). Kaada neste purkista ja valuta sienet hyvin. Silppua sienet ja valmista, kuten edellä.