11:39 | 22.7.2015
Sitruuna-fenkoliliemessä marinoitu lohi
Kesäruoka maistuu sisälläkin.
Sitruuna-fenkoliliemessä marinoitu lohi saa pintaansa nopean paiston ja kyytipojakseen keitetyjä pottuja ja jugurttikastiketta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-6 annosta
2 t
Helppo
Sitruuna-fenkoliliemessä marinoitu lohi
Ainesosat
Vaiheet
- Valmista marinadi: Raasta yhden sitruunan kuori ja purista sitruunan mehu. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään.
- Nosta lohifilee reunalliseen vuokaan ja kaada marinadi päälle. Marinadin tulisi juuri ja juuri peittää kalafilee. Peitä vuoka kelmulla ja marinoi kalaa 1 1/2 tuntia jääkaapissa. Voit myös käännellä kalaa marinoimisen aikana.
- Nosta kalafilee marinadista ja pyyhi mausteet sen pinnalta.
- Kuumenna voita paistinpannulla ja anna sen ruskistua kevyesti. Nosta kalafilee pannulle ja paista nopeasti molemmin puolin.
- Paloittele kala tarjoiluvadille ja koristele sitruunankuorisuikaleilla. Tarjoa kala keitettyjen perunoiden ja jugurttikastikkeen kera.