Sitruuna-fenkoliliemessä marinoitu lohi

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
Kesäruoka maistuu sisälläkin.
Resepti Riikka Kaila Kuva Sami Repo

Sitruuna-fenkoliliemessä marinoitu lohi saa pintaansa nopean paiston ja kyytipojakseen keitetyjä pottuja ja jugurttikastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-6 annosta
2 t
Helppo

Sitruuna-fenkoliliemessä marinoitu lohi

Ainesosat

Vaiheet

  1. Valmista marinadi: Raasta yhden sitruunan kuori ja purista sitruunan mehu. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään.
  2. Nosta lohifilee reunalliseen vuokaan ja kaada marinadi päälle. Marinadin tulisi juuri ja juuri peittää kalafilee. Peitä vuoka kelmulla ja marinoi kalaa 1 1/2 tuntia jääkaapissa. Voit myös käännellä kalaa marinoimisen aikana.
  3. Nosta kalafilee marinadista ja pyyhi mausteet sen pinnalta.
  4. Kuumenna voita paistinpannulla ja anna sen ruskistua kevyesti. Nosta kalafilee pannulle ja paista nopeasti molemmin puolin.
  5. Paloittele kala tarjoiluvadille ja koristele sitruunankuorisuikaleilla. Tarjoa kala keitettyjen perunoiden ja jugurttikastikkeen kera.