Lohikeitosta tulee upean makuista, kun lisäät siihen valkoviiniä, kuohukermaa ja ripauksen sahramia.
Täyteläinen lohikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Tämä lohikeitto on paranneltu versio tavallisesta. Keittoon kipataan lohen kaveriksi katkarapuja ja äyriäisiä, jotka voi toki halutessaan jättää pois. Nesteen joukkoon lisätään valkoviiniä ja kuohukermaa, mikä tekee keitosta ihanan täyteläisen. Sahrami maustaa ja kaunistaa koko komeuden.
- Leikkaa nahaton lohi reiluiksi paloiksi.
- Kuori ja silppua sipuli. Viipaloi purjo ja fenkoli, josta kanta on poistettu.
- Kuumenna voi isossa kattilassa tai padassa. Lisää sahrami ja kuullota kasviksia muutama minuutti.
- Lisää vesi, fondi ja viini. Hauduta keittoa 20 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja ripaus valkopippuria.
- Lisää kerma ja kuumenna keitto kiehumapisteeseen.
- Lisää lohipalat, katkaravut, äyriäiset sekä tillisilppu.
- Kuumenna keitto uudelleen ja anna kalojen kypsyä muutama minuutti.
- Tarjoa keitto höyryävän kuumana.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/