
Maukas lohi hunnutetaan punaisesta pestosta tehdyllä tahnalla. Lisäkeriisi kypsyy samassa uunipannussa.
Punastuva pestolohi
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Mittaa uunivuokaan riisi ja kuuma kasvisliemi. Kypsennä uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
- Pyyhi lohen pinta kuivaksi talouspaperilla. Voit halutessasi maustaa lohen suolalla ja pippurilla. Huomioi, että kala saa suolaisuutta myös kuorrutuksesta. Nosta kala uunivuokaan riisin päälle ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
- Yhdistä pesto tuorejuustoon. Levitä seos esipaistetulle kalalle. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia tai kunnes lohi ja riisi ovat kypsiä. Tarjoa keitettyjen vihannesten tai vihreän salaatin kera.
Vinkki! Voit halutessasi ripotella lohen päälle pinjansiemeniä.
Pitäisikö lohen olla suomustettu? Siitä ei ohjeessa ole mainittu mitään. Tilannehan on kovin eri kirjo- ja merilohen kanssa.
Samoin pinjansiemenistä epäselvyys: lohen päälle kun se menee ensimmäisen kerran uuniin vai kuorrutteen kanssa?