Annan marinoidut etikkasilakat

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Ruotsalaisen keittokirjailija Anna Bergenströmin ohjeella valmistetut etikkasilakat voi mainiosti tehdä myös pakastesilakoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
30 minuuttia + 2 tuntia
Keskivaikea

Annan marinoidut etikkasilakat

Ainesosat

Vaiheet

  1. Sekoita liemen aineet keskenään. Anna makujen tasaantua sillä aikaa kun valmistelet muut aineet.
  2. Kuori punasipuli.
  3. Leikkaa purjo ja punasipuli ohuiksi renkaiksi.
  4. Rouhi pippurit karkeiksi.
  5. Taputtele sulaneet silakkafileet kuiviksi talouspaperilla ja paista kypsiksi pannulla voi-öljyseoksessa.
  6. Lado paistetut silakkafileet kerroksittain punasipuli- ja purjoviipaleiden, laakerinlehtien ja pippurirouheen kanssa astiaan.
  7. Valuta päälle liemi ja anna jäähtyä kokonaan huoneenlämmössä.
  8. Peitä kelmulla ja nosta viileään muutamaksi tunniksi.
  9. Tarjoa esimerkiksi ruisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa. Silakat säilyvät viileässä muutaman päivän.