
Kermainen lohikeitto valmistuu nopeasti ja on mitä parasta arki- ja juhlaruokaa. Palsternakka ja selleri antavat herkullisen maun.
Kermainen lohikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli. Laita kattilaan hienonnettu sipuli, kalaliemi, pippurit ja laakerinlehti.
- Kuori kaikki juurekset ja paloittele samankokoisiksi. Lisää kiehuvaan kalaliemeen juurekset. Keitä melkein kypsiksi.
- Nypi lohesta ruodot, fileoi nahka pois ja leikkaa kuutioiksi tai käytä nahatonta lohifilettä.
- Lisää keittoon lohet ja kerma. Anna kiehahtaa niin, että lohet ovat kypsiä ja keitto kuumaa.
- Lisää lopuksi hienonnettu tilli ja suola. Tarkista maku. Tarjoa lisukkeena saaristolaisleipää ja voita.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/