
Rapukeitossa maistuvat feta, paprika ja tomaatti. Ravut kuoritaan käsin, rapujuhlien hengessä.
Rapukeitto kreikkalaiseen tapaan
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä hieman öljyä kattilassa. Raasta joukkoon kuorittu sipuli ja toinen tomaateista. Kuutioi toinen tomaatti, pilko paprika ja lisää kattilaan valkoviinin kanssa. Mausta ruoka suolalla, sokerilla, pippurilla ja oreganolla. Hauduta 10 minuuttia pienellä lämmöllä.
- Lisää silputut yrtit, kuutioitu juusto ja kokonaiset katkaravut. Kiehauta 5 minuuttia.
- Tarjoa ruoka oluen ja vaalean patongin kanssa niin, että dippaat leipäpaloja kastikkeeseen. Maistele välillä katkarapuja, jotka kuoritaan sormin.
Vinkki! Ruokaan voi laittaa myös 4-6 kypsää tavallista tomaattia.
Katkaravut voivat olla pakastettuja, valmiiksi kuorittuja rapuja. Lisää ne ruokaan viimeiseksi juuston jälkeen ja kuumenna vain muutama minuutti.
Mintun ja basilikan voi lisätä myös kuivattuna, jolloin molempia tulee noin 1 tl.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/