
Vasikkaa ja tonnikalakastiketta on italiainen klassikko.
Vitello tonnato
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi.
- Nosta vasikanpaisti sopivan kokoiseen kattilaan. Lisää joukkoon sipulilohkot ja kaada päälle ensin valkoviini ja lisää vettä sen verran, että liha juuri ja juuri peittyy. Nosta kattila levylle ja lisää suola ja pippurit. Keitä liha kypsäksi eli anna kypsyä poreilevassa mausteliemessä noin tunnin verran. Nosta kattila sivuun ja anna lihan jäähtyä liemessään.
- Valuta tonnikala ja kumoa se monitoimikoneen kulhoon. Lisää mukaan anjovikset ja tilkka niiden maustelientä, munat, kaprikset, sitruunamehu ja mustapippuri. Anna koneen käydä ja lisää öljy ohuena nauhana.
- Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Notkista tonnikalakastiketta tarvittaessa tilkalla lihan keitinlientä.
- Leikkaa vasikanpaistiliha ohuiksi viipaleiksi ja kaada tonnikalakastiketta päälle.
- Koristele halutessasi kapriksilla ja ohuilla sitruunaviipaleilla.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia