Lime-chili-maustesilli

Jenni - Kodin Kuvalehti on lisännyt 681 reseptiä
Perinteinen maustesilli saa uuden tuulahduksen Aasiasta.
Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo

Silli maustuu jääkaapissa parissa päivässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
liotus 2 t + 30 min + 2 vrk maustuminen
Helppo

Lime-chili-maustesilli

Ainesosat

Vaiheet

  1. Huuhtele sillifileet ja liota halutessasi muutama tunti jääkaapissa.
  2. Murskaa maustepippurit ja mittaa liemiaineet kattilaan. Kiehauta liemi ja nosta jäähtymään. Tällä välin kuori ja viipaloi sipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa paloiksi.
  3. Pese limetti ja leikkaa lohkoiksi kuorineen.
  4. Sekoita jäähtynyt liemi ja muut aineet.
  5. Leikkaa sillifileet viipaleiksi ja lado puhtaaseen purkkiin kerroksittain sipulin ja chilin kanssa. Kaada liemi päälle ja täytä purkki piripintaan.
  6. Sulje kansi ja anna sillin maustua jääkaapissa pari päivää.