
Hyydyke on juhlava lisä joulun kalapöytään.
Siika-kurkkuhyydyke
Ainekset
Työvaiheet
- Laita liivatelehdet reiluun kylmään veteen likoamaan viideksi minuutiksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi ja liuota ne sekoitellen kuumaan sitruunamehuun. Anna liivateliemen jäähtyä hieman.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Hienonna tilli. Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, tillisilppu, rouhittu roseepippuri ja suola. Kaada liivateliemi ohuena nauhana hyydykemassaan ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada massa kelmulla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan, jonka vetoisuus on noin 1 litra. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia tai seuraavaan päivään.
- Kumoa hyydyke tarjoiluvadille.
- Koristele hyydykkeen pinta reilusti graavisiikaruusukkeilla, kurkkusuikaleilla, tillillä ja roseepippurilla.