
Maapähkinätahna sakeuttaa ecuadorilaisen kalapadan herkullisen liemen. Lisukkeeksi sopii keitetty riisi.
Biche de pescado y camarón eli ecuadorilainen kalapata
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin maapähkinätahna.
- Paahda pähkinät kevyesti valurautapannulla tai padassa. Jäähdytä ja kumoa ne teholeikkurin tai monitoimikoneen kulhoon.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja pyöräytä joukkoon juustokumina. Kuullota sipulit mausteöljyssä ja lisää pähkinöiden joukkoon monitoimikoneeseen.
- Aja sileäksi.
- Lisää maito ja sekoita leikkuuterällä tasaiseksi. Mittaa lopuksi joukkoon maapähkinävoi ja sekoita taas.
- Kuori ja paloittele bataatti. Paloittele maissit reiluiksi paloiksi. Pese ja kuutioi paprika.
- Poista kaloista ruodot ja paloittele fileet.
- Kuumenna öljy padassa. Lisää mausteet. Kuullota hyvin miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää kalaliemi ja suola. Kiehauta.
- Lisää bataatit ja keitä 10 minuuttia.
- Lisää paprikat, maissit ja kalapalat. Kypsennä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää maapähkinätahna sekä sulatetut katkaravut. Kuumenna.
- Hienonna päälle runsaasti korianteria. Tarjoa limettilohkojen ja keitetyn riisin kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia