Ruokaisan salaatin perunoiden annetaan maustua kastikkeessa jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
Savulohisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Yhdistä kastikeaineet tehosekoittimessa. Lisää lopuksi öljy sekaan ohuena nauhana koneen käydessä.
- Keitä uudet perunat kypsiksi, valuta vesi ja jäähdytä ne. Puolita perunat tarvittaessa kulhoon ja lisää sekaan kastike.
- Kuori parsojen varret kevyesti, leikkaa puumainen alaosa ja kiehauta 1-2 minuuttia kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja pieni sopiviksi annospaloiksi perunoiden joukkoon.
- Viipaloi kuorittu punasipuli ohuiksi renkaiksi. Pane viipaleet kulhoon ja purista pinnalle sitruunan mehu. Ripottele päälle sokeria. Jätä sivuun. Pilko savulohi annospaloiksi.
- Yhdistä salaatin ainekset kevyesti nostellen, niin että kalapalat pysyvät ehjinä. Lisää sekaan salaattikastike. Anna makujen vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjolle nostamista.
- Koristele kesäisesti esimerkiksi syötävillä kukilla tai yrteillä.