
Jos jääkaapista löytyy keitettyjä uusia perunoita, tee frittata.
Savukalafrittata
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa keitetyt perunat paksuiksi viipaleiksi. Huuhdo ja leikkaa kesäsipuli renkaiksi. Hienonna varret.
- Paista perunat isossa (halkaisija 28 cm) uuninkestävässä valurautapannussa. Lisää sipulirenkaat ja anna niiden kuullottua. Murenna päälle savukala kimpaleiksi. Lisää kaprikset, tilli ja hienonnetut sipulinvarret.
- Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää mausteet. Kaada seos pannuun ainesten päälle. Anna munakkaan kypsyä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Nosta pannu sitten 200-asteiseen uuniin ja kypsennä vielä 10 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt ja saanut kauniin värin.
- Ripottele päälle maun mukaan kapriksia ja silputtua tilliä.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.