Lohikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa 24-26-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
- Murenna hapankorput. Sulata rasva ja sekoita kulhossa murujen kanssa. Painele voileipäkakun pohjaksi vuoan pohjalle.
- Laita liivakot likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
- Vaahdota kerma pehmeäksi. Lisää kermaviili, remoulade ja valutetut kaprikset.
- Poista lohesta nahka ja ruodot. Murenna liha. Silppua tilli. Sekoita kaikki täyteainekset yhteen.
- Kiehauta vajaa desi laimeaa sitruunamehua. Liuota puristellut liivakot mehuun. Jäähdytä 10 minuuttia ja kaada täytteeseen. Sekoita hyvin.
- Kaada täyte vuokaan hapankorppupohjan päälle. Hyydytä yön yli jääkaapissa kelmulla peitettynä.
- Koristele esimerkiksi limetin puolikkailla, karambolalla, basilikalla ja mädillä.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.