Haukimureke
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista mureke kylmistä raaka-aineista. Pane kala paloina monitoimikoneen kulhoon ja käytä seos tasaiseksi massaksi. Lisää suola. Nosta kulho viileään puoleksi tunniksi, jotta massa kiinteytyy.
- Lisää keltuaiset koneen käydessä. Mausta seos valkopippurilla ja lisää halutessasi tillisilppua. Käytä tasaiseksi.
- Vaahdota valkuaiset ja kääntele lastalla lopuksi murekemassan joukkoon. Kumoa seos leivinpaperilla vuorattuun murekevuokaan, peitä pinta foliolla ja pane vuoka vesihauteessa uuniin.
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia, kypsäksi ja kiinteäksi. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja rapean salaatin kanssa.
Vinkki! Saat helpon vesihauteen, kun täytät reunallisen uunipellin vedellä ja asetat murekevuoan pellille.
Ainesluettelossa 1 munan keltuainen ja yksi munan valkuainen.
Valmistusohjeessa monikossa keltuaiset ja valkuaiset.
Eikös tässä ole ristiriita ?
Milloin kerma ja korppujauhot laitetaan?
Viimeiseksi tietysti laitetaan kerma ja korppujauhot.