
Tarjoa klassinen skagenröra vaihteeksi lyttyperunan päältä. Jauhoiset puikulapotut sopivat pohjiksi parhaiten.
Katkaraputahna eli skagenröra ja lyttyperunat
Ainekset
Työvaiheet
Skagenröra
- Sulata ja valuta katkaravut. Puristele niistä siivilässä liika neste. Tämä on tärkeää, jotta täytteestä ei tule liian valuvaa. Kuori ja hienonna punasipuli.
- Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, sitruunankuoriraaste, suola ja pippuri kulhossa. Lisää punasipuli ja katkaravut. Kääntele varovasti tasaiseksi.
- Tarjoile lyttyperunoiden tai leivän päällä.
Lyttyperunat
- Pese perunat huolellisesti. Sekoita öljy, suola ja pippuri isossa kulhossa. Pyöräytä perunat mausteöljyssä ja kumoa ne leivinpaperin päälle pellille. Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
- Nosta perunat uunista ja murskaa ne painamalla niitä kevyesti lusikalla tai haarukalla, jolloin keskelle muodostuu kuoppa. Sivele perunat vielä kevyesti öljyllä ja jatka paahtamista 10 minuuttia.
- Anna perunoiden jäähtyä ennen täyttöä.