Kirjolohi-riisikulhot

Jenni - Kodin Kuvalehti on lisännyt 681 reseptiä
Resepti Riikka Kaila Kuva Panu Pälviä

Herkullinen lohi-riisikulho yhdistää sushin ja salaatin. Värikäs ruoka myös näyttää kulhossa mahtavalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
Helppo

Kirjolohi-riisikulhot

Ainesosat

Vaiheet

  1. Leikkaa kalafilee kuuteen yhtä suureen palaan. Sekoita soijakastike, fariinisokeri ja raastettu inkivääri keskenään ja upota kalapalat maustumaan marinadiin riisin keittämisen ajaksi.
  2. Huuhdo riisi siivilässä. Siirrä riisi kattilaan ja mittaa joukkoon vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä kannella peitettynä noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
  3. Nosta kattila liedeltä ja anna hautua vielä kannella peitettynä 10 minuuttia. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään ja mausta kypsä riisi seoksella.
  4. Kuutioi kurkku sekä mangon ja avokadon hedelmälihat. Hienonna kevätsipulin varret. Sekoita aineet keskenään.
  5. Kuumenna öljy paistinpannulla. Nosta kalapalat marinadista ja paista paloja noin minuutti kummaltakin puolelta. Pienennä lieden tehoa, kaada marinadi pannulle ja jatka paistamista kaloja liemellä valellen pari minuuttia.
  6. Kokoa annokset kulhoihin laittamalla pohjalle riisiä ja päälle kurkku-hedelmäseosta ja kalapala. Kaada marinadia pannulta kulhon kastikkeeksi.