Kolme ruokaa lohesta
Ainekset
Työvaiheet
Sashimi
- Leikkaa lohi noin puolen sentin paksuisiksi suupaloiksi. Sipaise lohipaloille wasabia.
- Kasta kalapalat soijaan ja nauti. Tarjoile lisäksi ohuiksi suikaleiksi leikattua retikkaa tai porkkanaa.
Teriyakilohi
- Leikkaa lohi puolen sentin paksuisiksi suupaloiksi. Pyörittele lohipalat vehnäjauhoissa.
- Sekoita teriyakikastike, mirini, sokeri ja vesi kulhossa.
- Ruskista lohipalat pannulla tilkassa öljyä. Kaada pannulle teriyakiliemi. Kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, kunnes kastike paksuuntuu siirappimaiseksi.
- Tarjoile lisäksi tuoreita kasviksia.
Lohi-avokado
- Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori hedelmä. Leikkaa hedelmäliha kuutioiksi.
- Sekoita sitruunanmehu, wasabi ja soija kulhossa. Sekoita avokadokuutiot ja lohi.
- Tarjoile heti sitruunanlohkojen kanssa.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/