Lämminsavulohi
Ainekset
Työvaiheet
- Päällystä tarjoilualustaksi foliolla iso lauta tai ylimääräinen hylly. Laita puhtaita lehtiä foliolle.
- Leikkaa terävällä, sahalaitaisella veitsellä kalan nahkaan viillot pituussuunnassa ja pyrstön päältä. Leikkaa viillot myös pään ympärille. Irrota nahka varovasti.
- Purista kalalle sitruunan mehu. Nosta kala lehtien päälle.
- Halkaise limetit ja aseta puolikkaat kalan sivuille koristeeksi.
Vinkki! Valmista kastikkeeksi samaa jogurttikastiketta kuin bulgursalaatille, mutta mausta kastike 1-2 desilitralla tillisilppua ja lorauksella sitruunamehua. Osta kalan kastiketta varten toinen puolen kilon purkki jogurttia. Kastikepohjaksi sopii myös kermaviili.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/