
Lohitahna sopii ihanasti lettujen väliin. Voit valmistaa kakun jo edellisenä päivänä jääkaappiin.
Lohi-lettukakku
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita lettutaikinan aineet. Paista isoja räiskäleitä pannulla voin kanssa. Jäähdytä. Voit paistaa räiskäleet myös etukäteen pakastimeen ja sulattaa juhlia edeltävänä päivänä.
- Sekoita vuohenjuusto, tuorejuusto ja ranskankerma sähkövatkaimella. Purista joukkoon sitruunamehua ja sekoita. Leikkaa kylmäsavulohiviipaleet pieniksi paloiksi. Jätä muutama kokonainen viipale koristeluun. Kuutioi paprika. Hienonna ruohosipuli. Sekoita täyteaineet yhteen.
- Kokoa kakku. Levitä reilusti täytettä alimmalle letulle, sen päälle uusi lettu jne. Nosta päällimmäiseksi lettu ja painele se kevyesti kiinni täytteeseen. Koristele kakku lohirullilla, retiisi- ja sitruunaviipaleilla sekä suuremmilla kapriksen marjoilla tarjoilupäivänä.
- Peitä kakku ja nosta jääkaappiin. Anna sen levätä kylmässä vähintään pari tuntia tai yön yli. Leikkaa kakkua terävällä, sahalaitaisella veitsellä.
Vinkki! Voit myös käyttää valmiita räiskäleitä.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/