Lohimureke ja porkkana-purjohöystö
Ainekset
Työvaiheet
Lohimureke
- Poista fileistä ruodot ja nahka. Paloittele kala.
- Lisää kalapalat, munat, kookosmaito ja mausteet monitoimikoneeseen. Jauha tasaiseksi.
- Kumoa massa voideltuun mikroaaltouunin kestävään vuokaan. Silikonivuokaa ei tarvitse voidella.
- Kypsennä mureke 600 W tehossa noin 10-15 minuuttia. Uunin alatasolla mureke kypsyy 200 asteessa noin tunnissa.
Porkkana-purjohöystö
- Leikkaa kuoritut porkkanat juustohöylällä ohuiksi pitkiksi lastuiksi.
- Pese halkaistu purjo. Leikkaa pitkiksi tikuiksi.
- Keitä kattilassa noin 4 dl vettä. Lisää porkkanat ja purjo muutamaksi minuutiksi kypsymään. Valuta vesi.
- Kumoa kasvikset takaisin kattilaan. Lisää nokare voita. Purista päälle sitruunamehua ja ripaus suolaa.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/