Pastramin rakenne on pehmeä, eikä maku ole tönkkösuolainen vaan herkkä ja puhdas.
Pähkinäinen lohipastrami
Ainekset
Työvaiheet
- Hölskyttele marinadin aineksia suljettavassa pakastepussissa, kunnes sokeri sulaa.
- Huuhtaise ja kuivaa lohi tarvittaessa. Leikkaa filee kahdeksi pötköksi. Laita ne marinadiin pussiin ja kääntele. Anna maustua jääkaapissa 6-8 tuntia. Kääntele välillä.
- Sekoita pähkinärouhe ja kaneli lautasella. Kuivaa lohen pinta talouspaperilla ja pyörittele palat pähkinässä.
- Kuumenna paistinpannu ilman rasvaa. Paahda lohipötköjä joka sivulta noin 20 sekuntia. Kääri pötköt tiukasti tuorekelmuun ja laita pakastimeen vähintään 3 tunniksi. Voit pakastaa niitä myös yön yli.
- Ota lohi pakastimesta huoneenlämpöön puoleksi tunniksi. Viipaloi se vielä kohmeisena. Laita jääkaappiin ja anna sulaa kokonaan.
Vinkki! Jos haluat neliskanttiset lohipalat, osta lohta tuplamäärä. Saat leikattua kauniit, tasasivuiset palat lohen keskikohdasta. Käytä loppu lohi vaikka piirakkaan tai keittoon.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/