
Oletko ihmetellyt, mikä on tuo teiden pientareilla ja joutomailla kasvava, keltaisena kukkiva kasvi? No sehän on peltokanankaali. Villiyrtti parhaasta päästä.
Peltokanankaalia, inkiväärilohta ja paistettuja perunoita
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori inkivääri ja leikkaa se poikkisyin mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
- Leikkaa lohi neljään viipaleeseen. Kaada soija leveään, matalaan kulhoon. Ripottele sekaan inkiväärilastut ja aseta lohi päälle. Anna maustua 15-20 minuuttia, käännä välillä, jotta lohi maustuu molemmin puolin.
- Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi ja paahda ne pannulla kypsiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista kala.
- Kypsennä peltokanankaalit pannulla käännellen voi-öljyseoksessa noin 3–4 minuutin ajan.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/