
Yrttiöljyllä valeltu graavilohi tuodaan pöytään kokonaisena. Jokainen voi siivuttaa sopivan palan.
Katso videolta, kuinka helposti ruokalaji syntyy:
Punajuurigraavattu lohi ja yrttiöljy
Ainekset
Työvaiheet
- Poista lohesta nahka. Jos ostat kalan tiskiltä, voit pyytää myyjää poistamaan nahan.
- Kuori ja raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi.
- Ota lohifilee leivinpaperille. Ripota pintaan suola, sokeri ja murskatut valkopippurit. Levitä punajuuriraastekauttaaltaan kalan pintaan. Aseta päälle tillinoksat.
- Kääri kala leivinpaperiin ja siirrä paketti muovipussiin. Sulje pussi ja nosta jääkaappiin maustumaan 1–2 vuorokaudeksi. Kääntele pakettia graavautumisen aikana muutaman kerran.
- Sekoita yrttiöljyn aineet keskenään.
- Avaa lohi paketista ja kaavi pinnalta punajuuriraaste ja mausteet. Nosta kala tarjoilulautaselle. Valuta pintaan yrttiöljyä. Koristele mädillä, yrtinlehdillä ja sitruunankuoriraasteella.