Savulohipatee
Ainekset
Työvaiheet
- Perkaa ja paloittele savukala. Kala saa jäädä pieniksi paloiksi.
- Purista sitruunamehu kalapalojen päälle kulhoon. Lisää joukkoon kermaviili, kuohukerma, munat ja mausteet.
- Kaada massa voideltuun uunivuokaan. Halutessasi lisää muutamia tuoreita pinaatilehtiä kerrokseksi pateen keskelle. Kaada silloin puolet massasta vuokaan, levitä kerros pinaattia ja kaada loppumassa pinnalle.
- Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa kunnes patee on hyytynyt eli noin 30 minuuttia.
Vinkki! Patee maistuu herkulliselta myös kylmänä.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/