Herkullinen lohipiiras saa potkua piparjuuresta ja kapriksista.
Sieni-kylmäsavulohipiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Nypi huoneenlämpöisen voin joukkoon maitorahka ja vehnäjauhot. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Peitä taikina kelmulla ja nosta puoleksi tunniksi jääkaappiin.
- Aseta taikina jauhotetulle alustalle ja kaaviloi siitä suorakaiteen muotoinen, noin sentin paksuinen levy. Taita levy kolmin kerroin. Kaaviloi taikina uudestaan, nyt parin sentin paksuiseksi levyksi. Jatka taittamista ja kaavilointia ja tee taikinasta yhä paksumpi levy, kunnes se on noin 15 cm x 20 cm kokoinen.
- Nosta levy leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele huolellisesti munalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes levy on kullanruskea ja lehtevä. Jäähdytä.
- Sekoita piparjuuri ja ranskankerma. Levitä seos voitaikinalevyn päälle. Ripottele päälle kapriksia, tilliä, paistettuja sieniä ja kylmäsavulohta. Koristele lohipiiras halutessasi herneenversoilla.