Siikapastrami saa makua paahdetuista mausteista. Pienet suupalat ovat täydellisiä joulun kalapöydässä.
Siikapastrami
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa siika noin 2 x 2 cm paksuiksi, pitkiksi pötköiksi.
- Hiero siika hienolla merisuolalla ja anna graavautua jääkaapissa 3–4 tuntia. Huuhtele suola pois kylmän veden alla ja kuivaa kala hyvin.
- Paahda siemeniä ja pippuria kuumalla, kuivalla pannulla. Murskaa morttelissa hienoksi.
- Pyörittele siika mausteseoksessa ja paahda kuumalla pannulla. Jäähdytä hieman ja kiedo tiukasti kelmuun.
- Poista kelmu varovasti ja leikkaa pastrami pieniksi suupaloiksi.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/