Sillihyytelö
Ainekset
Työvaiheet
- Laita liivakot likoamaan kylmään veteen.
- Valuta sillit ja leikkaa pieniksi kuutioiksi veitsellä tai taloussaksilla. Kuori ja silppua sipuli pieneksi hakkelukseksi. Silppua myös kaprikset ja tilli.
- Vaahdota kerma hyvin löysäksi vaahdoksi. Sekoita muut aineet paitsi liivakot ja sitruunamehu keskenään.
- Kiehauta sitruunamehu. Sulata puristellut liivakot mehuun. Jäähdytä hetki ja lisää liivateneste hyytelöön.
- Kaada hyytelö kylmällä vedellä huuhdeltuun, noin litran vetoiseen vuokaan tai pieniin annosvuokiin. Peitä vuoka foliolla tai kelmulla.
- Anna hyytyä yön yli jääkaapissa. Tarjoa uusien perunoiden, ruisleivän ja raikkaan salaatin kanssa.
Vinkki! Käytä silliherkkuihin maustettuja purkkisillejä. Valitse maustemaku itse.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/