
Sitruunaiset silakkafileet ja palsternakka-perunasose
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin sose. Kuori ja paloittele perunat ja palsternakat. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Kuumenna 4-5 dl vettä teräskattilassa. Lisää perunat ja palsternakat sekä valkosipulit. Keitä, kunnes ne pehmenevät, noin 15 minuuttia.
- Kaada keitinvesi pois ja soseuta kasvikset sähkövatkaimella kattilassa. Lisää suola ja maitoa sen verran, että sose on sopivan löysää. Sekoita tasaiseksi kauhalla tai puuhaarukalla.
- Puhdista silakkafileet. Sekoita korppujauhot, suola, ruohosipuli ja mustapippuri keskenään lautasella. Raasta ja sekoita joukkoon sitruunankuori. Leivitä silakkafileet molemmin puolin korppujauhoseoksessa.
- Kuumenna rasva paistinpannulla ja paista silakat muutamassa erässä molemmin puolin kypsiksi ja rapeiksi.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/