
Lohi hautuu lempeästi taikinakuoren sisällä mausteiden ja yrttien kanssa.
Yrttilohta taikinakuoressa
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Kuullota hienoksi silputtuja sipulia, valkosipulia ja fenkolia keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
- Lisää sitruunamehu ja jatka paistamista hiljalleen, kunnes mehu on haihtunut. Lisää pinaatti ja paista muutama minuutti tai kunnes pinaatti on mennyt kasaan. Laita kaikki aineet monitoimikoneeseen. Lisää sitruunankuori ja yrtit, suolaa ja pippuria. Soseuta tasaiseksi. Voit soseuttaa myös sauvasekoittimella.
- Suolaa kala kevyesti ja levitä kasvissose kalan päälle.
- Kauli taikina kaksi kertaa kalan kokoiseksi levyksi. Voitele reunat munalla. Kääri kala taikinan sisään ja paina saumakohta tiukasti kiinni. Laita kala uunipellille leivinpaperin päälle saumapuoli alaspäin.
- Paina päädyt kiinni haarukalla ja voitele kalapaketti munalla. Tee pieniä viilloksia taikinaan ja ripottele vähän suolaa päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kullanruskea.
- Sulata sitruunavoita varten voi kattilassa. Lisää puristettu valkosipuli, sitruunankuori ja fenkolisuikaleet. Lisää suola ja paista, kunnes suikaleet ovat pehmeitä (noin 5 minuuttia). Lisää yrtit ja sitruunamehu vähän ennen tarjoilua.
- Kaada sitruunavoi kalapaketin päälle juuri ennen tarjoilua.
- Tarjoile kala fenkolisalaatin kanssa: leikkaa fenkoli todella ohueksi ja lisää oliiviöljyä, vähän sitruunamehua, suolaa ja pippuria.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/