
Panangcurry on yhdenlainen thaicurry, hieman makeampi ja miedompi maultaan kuin muut. Nopeasti kypsennetty parsakaali on herkullinen lisuke ja korvaa riisin.
Kanaa panang á la Iiro Rantala
Ainekset
Työvaiheet
Panangcurry
- Ruskista broileria ja sipulia 2 minuuttia. Laita pähkinät sekaan, jotta nekin saavat vähän väriä. Lisää currytahna ja sekoita pari minuuttia. Lisää kookosmaito ja vähennä lämpöä. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15-20minuuttia.
- Lisää ananasviipaleet, kalakastike, limetin mehu kuorineen ja hunaja. Kuumenna kastike. Koristele korianterilla ja tarjoile basmatiriisin kanssa.
Keitetty parsakaali
- Nypi parsakaalista peukalon kokoisia paloja. Viipaloi veitsellä inkivääri ja valkosipuli kynnen kokoisiksi paloiksi. Viskaa aineet kiehuvaan veteen ja keitä tasan minuutti.
- Siivilöi, laita tarjoiluastikalle ja huljauta seesamiöljyä ja soijakastiketta. Tarjoile höyryävän kuumana. Päälle voi laittaa korianteria, pähkinärouhetta ja chiliä.
Voiko hunajan korvata tummalla siirapilla?
Hyvää, mutta järkyttävä määrä ananasta (400g) ja vain yksi rintafilee?? Muutin ohjetta.