Sitruunakana

Jenni - Kodin Kuvalehti on lisännyt 681 reseptiä
Yhden pellin uuniruuan raikastavat sitruuna ja yrttiöljy.
Resepti Outi Väisänen Kuva Tuomas Kolehmainen

Puikulaperunat muhivat maukkaiksi samassa vuoassa kanankoipien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
30 min + 30 min
Helppo

Sitruunakana

Ainesosat

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. 
  2. Tee maustevoi. Raasta sitruunan kuori. Hienonna valkosipuli. Yhdistä ainekset.
  3. Laita broilerinkoivet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Irrottele nahka kevyesti sormin taskuksi. Hiero maustevoita nahan alle. Sivele hunaja nahan päälle. 
  4. Lohko sitruunat ja levitä ne pellille. Kypsennä koipia noin 10 minuuttia, kunnes nahka saa väriä. 
  5. Pese puikulaperunat ja puolita ne pituussuunnassa. 
  6. Ota pelti uunista. Laske lämpö 200 asteeseen. Sivele koivet ja sitruunat pellille valuneella liemellä. Levitä perunat ja oliivit pellille koipien lomaan ja pirskota öljy päälle.
  7. Kypsennä vielä 30–40 minuuttia, kunnes broileri ja perunat ovat kypsiä.
  8. Ripottele sormisuolaa perunoille ja pirskota yrttiöljyä päälle.
  9. Paloittele yrtit varsineen tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset.
  10. Soseuta kastike karkeaksi.