
Herkullinen kanapata ei lisukkeita kaipaa. Valitse jauhoisia perunoita, jotka kypsyessään suurustavat padan.
Yhden padan sitruunakana
Ainekset
Työvaiheet
- Ota broileri ajoissa jääkaapista huoneenlämpöön. Paloittele fileet reiluiksi paloiksi.
- Kuori ja paloittele perunat. Huuhdo ja lohko sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet. Huuhdo ja pilko kesäkurpitsa reiluiksi paloiksi.
- Kuumenna öljy padassa ja paista broileripalat nopeasti pinnaltaan kauniin ruskeiksi. Kumoa lautaselle.
- Lisää pataan vesi, smetana, kanaliemikuutio, sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste. Kuumenna kiehuvaksi ja kumoa joukkoon kasvikset, mausteet ja hunaja.
- Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää kanapalat ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia. Viimeistele timjamilla.
Perunat vaativat kyllä pidemmän kypsymisajan..... Tai tietysti jos tykkää reilusta purutuntumasta..