
Maistuva salaatti syntyy vuonankaalista, avokadosta ja kuivatuista karpaloista. Kastike on niin hyvää, että sitä kannattaa kokeilla muidenkin salaattien kanssa.
Broilerisalaatti ja karpalovinegrette
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin kastike. Mittaa vinegretteainekset kannuun ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja ohenna tarvittaessa vesitilkalla. Kastike saa jäädä hiukan kirpeäksi.
- Levitä vuonankaali tarjoiluvadille. Revi salaatit pienemmäksi. Sekoita ne käsin nostellen vuonankaalin joukkoon.
- Kuori sipuli ja omena tarvittaessa. Poista omenasta siemenkota ja leikkaa sipuli sekä omena ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet salaatille.
- Halkaise avokado. Poista kivi sekä kuoret ja leikkaa avokado viipaleiksi. Levitä avokado karpaloiden kanssa salaatille.
- Paahda pinjansiemenet kuumassa pannussa ilman rasvaa kullanruskeiksi ja kumoa lautaselle jäähtymään.
- Paahda broilerinfileet pienessä öljymäärässä samalla pannulla kauniin ruskeiksi, noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta fileet ja leikkaa viipaleiksi. Asettele viipaleet salaatille ja ripottele lopuksi pinnalle pinjansiemenet.
- Kaada kastike salaatille tai tarjoa se erikseen.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.