
Simppelin salaatin juju on imeyttää ohuisiin kaalisiivuihin öljy, joka on maustettu valkosipulilla ja sitruunalla. Kukkakaalisalaatti toimii melkein minkä vain grilliruoan kanssa.
Kukkakaalisalaatti ja grillattu sitruunabroileri
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin broilerifileiden marinadi. Yhdistä sitruunankuoriraaste, öljy, suola ja mustapippuri. Hiero öljy broilerinfileisiin. Anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.
- Valmista sillä aikaa salaatti. Huuhdo kaalit ja leikkaa ne ohuiksi lastuiksi. Jos pidät kaalin pystysuunnassa, saat viipaleisiin hauskan puumaisen muodon. Osa murustuu väistämättä. Kumoa kaalit isoon kulhoon.
- Paahda siemenet kuivalla pannulla. Kumoa ne kaalien joukkoon.
- Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi lastuiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä valkosipulilastut. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunamehu, hunaja ja mausteet.
- Kaada lämmin kastike pannulta kaalien joukkoon ja pöyhi sekaisin. Anna maustua vähintään vartti ennen tarjoamista.
- Leikkaa kuorimaveitsellä lastuja juustosta. Hienonna ruohosipuli. Lisää ne salaatin päälle.
- Grillaa broilerit molemmin puolin kypsiksi. Tarjoa kukkakaalisalaatin kanssa.
- Vinkki! Salaatin maku paranee entisestään, jos se ehtii tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.