Resepti Sikke Sumari ja Tony Ilmoni Kuva Pia Inberg
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Kananpoikaa risottotäytteellä

Ainekset

dl
neitsytoliiviöljyä
1
jyväbroileri
dl
arborioriisiä (Älä esikeitä!)
1
valkosipulinkynsi
1
nippu
lehtipersiljaa
1
peperoncino (tuore, tulinen tai äskettäin kuivattu tulinen käy)
1
tl
avokado zest -öljyä
1
kanaliemikuutio
1
oksa
rosmariinia (tai 1 tl kuivattua rosmariinia)
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kaada puolet oliiviöljystä paistinpannuun. Kuumenna alhaisella lämmöllä hetki ja lisää sitten siivutettu valkosipuli. Pyöräytä myllystä vähän suolaa valkosipuliin päälle. Anna hautua hetki. Lisää puolet rosmariinista ja hienoksi pilkottu peperoncino. Kuullota hetki ja pidä huoli, ettei valkosipuli ruskistu. Ota pois hellalta ja anna vetäytyä.
  2. Kuumenna 5 dl vettä ja liuota veteen kanaliemikuutio. Lisää kattilaan riisi, loput rosmariinit ja pilkotut lehtipersiljan lehdet sekä lopuksi öljy-valkosipuli-peperoncino-
  3. seos. Hämmennä ja anna kiehua hiljalleen noin vartti tai kunnes riisi on lähes al dente eli pureskeltavaa. Lisää loput öljystä.
  4. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
  5. Sekoita ripaus meri- tai sormisuolaa oliiviöljyyn. Hiero seos kananpojan pintaan.
  6. Tarkista riisiseoksen maku: sen tulee olla reilusti suolattua. Sekoita joukkoon zest-öljy ja täytä kanan vatsaontelo riisiseoksella täpötäyteen ruokalusikkaa apuna käyttäen.
  7. Laita kana uunipellille ja uuniin. Anna olla uunissa noin 5 minuuttia ja laske lämpötila 160 asteeseen. Anna kypsyä vielä noin tunti ja valele välillä pintaa vuokaan valuvilla mehuilla.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo

Kermainen kanakeitto saa lisäpotkua silputusta chilistä.

Annoksia
6
Vaikeustaso
Helppo

Tuure Kilpeläisen kanakeitto

Ainekset

1
sipuli
2
porkkanaa
6
keskikokoista perunaa
3
maustamatonta broilerin rintafileetä
1-1½
tl
curryjauhetta
½-1
sitruunan mehu
2
dl
ruokakermaa
l
vettä
1½-2
rkl
kanafondia tai 2–3 kanaliemikuutiota
Pinnalle
1
dl
persiljasilppua

Työvaiheet

  1. Kuori ja silppua sipuli. Kuori porkkanat ja perunat, paloittele. Uudet perunat voi paloitella kuorineen. Paloittele myös broilerifileet.
  2. Freesaa eli ruskista kevyesti öljyssä sipuli ja broileripalat. Lisää curry. Lisää pannulle hieman öljyä. Freesaa myös porkkanat ja perunat curryn kanssa öljyssä. Laita kaikki aineet isoon kattilaan.
  3. Lisää vettä freesauspannulle, huuhtele pannu ja kaada maustunut vesi kattilaan. Lisää fondia tai liemikuutiot ja sitruunamehua. Lisää lopuksi kerma. Kuumenna keitto ja mausta. Voit lisätä suolaa ja mustapippuria. Koristele keitto persiljasilpulla.
  4. Vinkki! Voit käyttää ruuan sekaan ylijääneen keitetyn riisin perunan lisäksi. Freesausvaiheessa voit laittaa pannulle myös ½ dl kypsentämätöntä riisiä ja lisätä sen myöhemmin keittoon kypsymään. Ruuan maustamiseen sopii myös unkarilainen chilitahna, jonka voi korvata hienoksi silputulla chilillä.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Kanaa Panang á la Iiro Rantala

Ainekset

2
rkl
öljyä
1
broilerin rintafilee suikaloituna
1
reilu sipuli
2
dl
cashew- tai maapähkinöitä
2-3
rkl
Panang currytahnaa
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
1
tlk (400 g)
ananasviipaleita
2
rkl
kalakastiketta
1
limetin mehu (kuoren voi raastaa ja tipauttaa curryyn)
2
rkl
hunajaa tai sokeria
korianteria

Työvaiheet

  1. Ruskista broileria ja sipulia 2 minuuttia. Laita pähkinät sekaan, jotta nekin saavat vähän väriä. Lisää currytahna ja sekoita pari minuuttia. Lisää  kokoosmaito ja vähennä lämpöä. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15-20minuuttia.
  2. Lisää ananasviipaleet, kalakastike, limetin mehu kuorineen ja hunaja.  Kuumenna kastike. Koristele korianterilla ja tarjoile basmatiriisin kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Pia Inberg
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Kanaa ja parsakaalia

Ainekset

4
broilerin rintafileetä tai -leikettä1
1
rkl
öljyä
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
1
iso sipuli
½
kanaliemikuutio
dl
tomaatti-vuohenjuusto-ruokakermaa
1
ps (200 g)
pakasteparsakaalin kukintoja
1
ruukku
basilikaa

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerit kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin. Nosta hetkeksi syrjään liedeltä ja leikkaa viipaleiksi tai paloiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuori ja silppua sipuli. Ruskista samalla pannulla kuin broilerit.
  2. Lisää pannulle liemikuutio ja ruokakerma. Anna ruuan hautua kannen alla 10 minuuttia. Lisää pannulle jäiset parsakaalit ja mausta. Kypsennä ruokaa vielä 5-10 minuuttia tai kunnes parsakaalit ovat kypsiä.
  3. Silppua valmiin kastikkeen päälle basilikaa. Tarjoa riisin, pastan tai perunoiden kanssa.

Vinkki! Ruokakerman sijaan voit lisätä pannulle purkillisen (400 g) tomaattimurskaa. Broilerifileet voi korvata suikaleilla. Silloin kypsymisaika on hieman lyhyempi.

Kommentit (1)

Vierailija

Broilerimäärä?

Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Arto Vuohelainen
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Vesimeloni-broileribruschetta

Ainekset

2
viipaletta vesimelonia
1
kypsä avokado
2
tl
sitruunamehua
4
reilua viipaletta
maalaisleipää
2
rkl
valkosipulimajoneesia
8
viipaletta
kermajuustoa
4
paistetttua broilerin minuuttipihviä
(suolaa)
rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun
vihreää salaattia

Työvaiheet

  1. Viipaloi vesimeloni ja avokado. Pirskottele päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Laita seos hetkeksi sivuun.
  2. Paista maalaisleipiin rapea pinta pannulla öljyssä tai 225-asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia. Sivele leiville majoneesia.
  3. Nosta leiville juustopalat, broilerin minuuttipihvit ja vesimeloni-avokadoseos.
  4. Rouhi päälle mustapippuria ja halutessasi suolaa. Tarjoile alku- tai iltapalana vihreän salaatin kera.

Kommentit (0)