Pähkinäiset kanatikut ja kirkas pekoni-perunasalaatti

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
Kanavartaat ja pekoni-perunasalaatti on helppo pakata myös evääksi.
Resepti Kaisa Nieminen Kuva Pia Inberg

Kanapalat saavat kuorrutuksen vasta paistamisen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 min
Helppo

Pähkinäiset kanatikut ja kirkas pekoni-perunasalaatti

Ainesosat

Vaiheet

  1. Leikkaa broilerit pituussuunnassa suikaleiksi. Pujota grillitikkuihin ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Paista öljytyllä pannulla kullanruskeiksi. Anna tikkujen jäähtyä.
  3. Levitä maapähkinälevitettä kauttaaltaan broilerien päälle. Pyöritä lopuksi rouhitussa pistaasipähkinässä.

Kirkas pekoni-perunasalaatti

Ainesosat

Vaiheet

  1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi mieluiten jo edellisenä päivänä. Kuori ja jäähdytä. Leikkaa perunat kuutioiksi.
  2. Pese ja leikkaa omena kuorineen kuutioiksi. Hienonna kevätsipuli ja kaprikset. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa.
  3. Sekoita öljyn joukkoon sitruunamehu, etikka ja mausteet. Kaada perunoiden päälle. Anna maustua kylmässä vähintään puoli tuntia tai yön yli.
  4. Paista pekoni kuivalla pannulla rapeaksi. Valuta talouspaperin päällä. Murusta salaatin päälle juuri ennen tarjoilua ja lisää rucola.