
Vanhoissa suosikeissa on ainesta! Lukijat kertovat lempiruokansa vuosien takaa.
Pirkkalalainen Minna Puro, 46, kertoo:
"Vuonna 2003 couscous oli meille aivan uusi tuttavuus, samoin punainen pesto, vaikka joitain pestoja olin käyttänyt ennenkin. Reseptistä ajattelin silti heti, että punaisen peston, tuorejuuston ja couscousin yhdistelmän täytyy olla hyvä.
Pestokanaksi nimeämämme ruoka on helppo ja nopea valmistaa. Ennen kaikkea se on aina yhtä herkullista. Kana laitetaan uuniin ja sillä välin tehdään couscous. Teen joskus ruuan edellisenä päivänä ja vain lämmitän seuraavana. Ruoka on niin ehkä vielä parempaa.
Kun kysyn muulta perheeltä, mitä tehdään ruuaksi, vastaus on aina pestokanaa. Yritänkin hiukan säästellä reseptiä, jotta ruoka maistuisi jatkossakin yhtä hyvältä.
Vieraat ovat myös ihastuneet ruokaan, joten sitä tulee tehtyä erityisesti lounasvieraille ja mökillä.
Enää en katso ohjetta, vaan teen sen mukaan, mikä tuntuu hyvältä. Reseptiin en ole tehnyt isoja muutoksia. Yleensä laitan vain reilummin pestoa ja tuorejuustoa."
Pestokanaa ja seesamicouscous-lisäke
Ainekset
Työvaiheet
Pestokana
- Pyyhi ylimääräinen marinadi fileistä. Levitä pinnalle pestokastiketta ja päälle juustonokareita.
- Peitä fileet tomaattiviipaleilla ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää.
- Valmista lisäkecouscous lihan paistuessa.
Seesamicouscous
- Kuori ja pilko kasvikset. Kuullota öljyssä pannulla 5-10 minuuttia.
- Mittaa couscous kattilaan ja kiehauta vesi toisessa kattilassa. Mausta vesi suolalla. Kaada kiehuva vesi couscosille. Anna imeytyä pari minuuttia, sekoita pari kertaa.
- Sekoita couscous ja kasvikset, tarkista maku. Voit lisätä suolaa tai seesamiöljyä.
- Tarjoa broilerin kanssa.
- Vinkki! Tämä couscous käy jäähtyneenä myös salaatiksi.
Todella hyvää ja helppo keitto. Kivan räväkkä maku.
Tosi hyvää, ilman kanafondia, kermaa. (Kevytmaitoa) Maustoin punaisella chilipaprikalla kevätsipulilla.
Ihana keitto! Tykkään tulisesta ruoasta joten lisäsin reilusti curry- maustetta ja korvasin ruokakerman rasvattomalla maidolla. Teen tätä toistekin. ??
Kiva, ettei aineksissa mainita chilia ollenkaan - kaupassa käyty jo ja huomaan ingressistä, että silputtu chili on oleellinen osa keittoa. Kuinkahan mautonta tulee...?
Hyvä,helppo keitto. Sitruuna raikastaa ja chili antaa hyvin särmää. Perhe tykkää
Tehtiin ilman perunaa, korvikkeena Qvinoa, kun en voi perunaa syödä - ja täytyy sanoa, että kyllä se Tuure osaa kanasoppaa tehdä! :D Oli aikas hyvää.
Tehdään usein, tosi hyvää keittoa! Itse jätän sitruunan pois ja käytän chilihiutaleita potkua antamaan.
Todella herkullinen keitto.Käytin maustamiseen myös mango-currya,sopi erinomaisesti.Tuoretta chiliä ei ollut mutta laitoin kuivattuja chilihippusia.Tämå mausteinen keitto jää kyllä meidän perheen vakiovalikoimaan!
Onko tätä ohjetta korjattu jälkikäteen? Olen joskus tehnyt ja tuli todella hyvää mutta muistelen että pieneksi silputun chilin määrä oli mainittu aiemmin jossain - nyt en löydä kuin ingressistä maininnan mutta määrää en löydä mistään.
Vaihdoin sitruunan limeen ja kerman kookoskermaan ja ai ai miten hyvää!
Tää on niin hyvää, lisään itse mukaan chilihiutaleita ja valkosipulia, voi mitä tahansa (sieniä, paprikaa, nuudeleita yms) viskata kattilaan ja hyvää tulee
Lisään pikkuisen spagettia myös joten lapset tykkää.
Kerrassaan mainio soppa! Varsinkin viileänä kevätpäivänä, tai talvella tai vaikka keskellä kesää.
Ainoa ohje, jolla tehnyt kanakeittoa jo vuosia! Yksinkertainen, mutta maukas keitto. Ihana tarjota myös ruokavieraille. Suosittelen!
Mieto chilipalko oli liikaa (chilin määrästä olisi kiva olla jokin vinkki), pilalle meni..