Resepti Kiia Renko Teksti Jenni Rinkinen
Pestokanan resepti on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 21/2003.
Pestokanan resepti on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 21/2003.

Vanhoissa suosikeissa on ainesta! Lukijat kertovat lempiruokansa vuosien takaa.

Pirkkalalainen Minna Puro, 46, kertoo: 

"Vuonna 2003 couscous oli meille aivan uusi tuttavuus, samoin punainen pesto, vaikka joitain pestoja olin käyttänyt ennenkin. Reseptistä ajattelin silti heti, että punaisen peston, tuorejuuston ja couscousin yhdistelmän täytyy olla hyvä.

Pestokanaksi nimeämämme ruoka on helppo ja nopea valmistaa. Ennen kaikkea se on aina yhtä herkullista. Kana laitetaan uuniin ja sillä välin tehdään couscous. Teen joskus ruuan edellisenä päivänä ja vain lämmitän seuraavana. Ruoka on niin ehkä vielä parempaa.

Kun kysyn muulta perheeltä, mitä tehdään ruuaksi, vastaus on aina pestokanaa. Yritänkin hiukan säästellä reseptiä, jotta ruoka maistuisi jatkossakin yhtä hyvältä.

Vieraat ovat myös ihastuneet ruokaan, joten sitä tulee tehtyä erityisesti lounasvieraille ja mökillä.

Enää en katso ohjetta, vaan teen sen mukaan, mikä tuntuu hyvältä. Reseptiin en ole tehnyt isoja muutoksia. Yleensä laitan vain reilummin pestoa ja tuorejuustoa."

Pestokanaa ja seesamicouscous-lisäke

Ainekset

Pestokana
4-8
marinoitua broilerin rintafileetä
4-6
rkl
pestoa
150
g
tuorejuustoa tai pehmeää vuohenjuustoa
4
kypsää tomaattia
Seesamicouscous
dl
couscousia
dl
vettä
1-2
tl
suolaa
1
porkkana
1
paprika
1
purjo
ruoka- tai seesamiöljyä

Työvaiheet

Pestokana

  1. Pyyhi ylimääräinen marinadi fileistä. Levitä pinnalle pestokastiketta ja päälle juustonokareita.
  2. Peitä fileet tomaattiviipaleilla ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää.
  4. Valmista lisäkecouscous lihan paistuessa.

Seesamicouscous

  1. Kuori ja pilko kasvikset. Kuullota öljyssä pannulla 5-10 minuuttia. 
  2. Mittaa couscous kattilaan ja kiehauta vesi toisessa kattilassa. Mausta vesi suolalla. Kaada kiehuva vesi couscosille. Anna imeytyä pari minuuttia, sekoita pari kertaa.
  3. Sekoita couscous ja kasvikset, tarkista maku. Voit lisätä suolaa tai seesamiöljyä.
  4. Tarjoa broilerin kanssa.
  5. Vinkki! Tämä couscous käy jäähtyneenä myös salaatiksi.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo

Kermainen kanakeitto saa lisäpotkua silputusta chilistä.

Annoksia
6
Vaikeustaso
Helppo

Tuure Kilpeläisen kanakeitto

Ainekset

1
sipuli
2
porkkanaa
6
keskikokoista perunaa
3
maustamatonta broilerin rintafileetä
1-1½
tl
curryjauhetta
½-1
sitruunan mehu
2
dl
ruokakermaa
l
vettä
1½-2
rkl
kanafondia tai 2–3 kanaliemikuutiota
Pinnalle
1
dl
persiljasilppua

Työvaiheet

  1. Kuori ja silppua sipuli. Kuori porkkanat ja perunat, paloittele. Uudet perunat voi paloitella kuorineen. Paloittele myös broilerifileet.
  2. Freesaa eli ruskista kevyesti öljyssä sipuli ja broileripalat. Lisää curry. Lisää pannulle hieman öljyä. Freesaa myös porkkanat ja perunat curryn kanssa öljyssä. Laita kaikki aineet isoon kattilaan.
  3. Lisää vettä freesauspannulle, huuhtele pannu ja kaada maustunut vesi kattilaan. Lisää fondia tai liemikuutiot ja sitruunamehua. Lisää lopuksi kerma. Kuumenna keitto ja mausta. Voit lisätä suolaa ja mustapippuria. Koristele keitto persiljasilpulla.
  4. Vinkki! Voit käyttää ruuan sekaan ylijääneen keitetyn riisin perunan lisäksi. Freesausvaiheessa voit laittaa pannulle myös ½ dl kypsentämätöntä riisiä ja lisätä sen myöhemmin keittoon kypsymään. Ruuan maustamiseen sopii myös unkarilainen chilitahna, jonka voi korvata hienoksi silputulla chilillä.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Kanaa Panang á la Iiro Rantala

Ainekset

2
rkl
öljyä
1
broilerin rintafilee suikaloituna
1
reilu sipuli
2
dl
cashew- tai maapähkinöitä
2-3
rkl
Panang currytahnaa
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
1
tlk (400 g)
ananasviipaleita
2
rkl
kalakastiketta
1
limetin mehu (kuoren voi raastaa ja tipauttaa curryyn)
2
rkl
hunajaa tai sokeria
korianteria

Työvaiheet

  1. Ruskista broileria ja sipulia 2 minuuttia. Laita pähkinät sekaan, jotta nekin saavat vähän väriä. Lisää currytahna ja sekoita pari minuuttia. Lisää  kokoosmaito ja vähennä lämpöä. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15-20minuuttia.
  2. Lisää ananasviipaleet, kalakastike, limetin mehu kuorineen ja hunaja.  Kuumenna kastike. Koristele korianterilla ja tarjoile basmatiriisin kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Pia Inberg
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Kanaa ja parsakaalia

Ainekset

4
broilerin rintafileetä tai -leikettä1
1
rkl
öljyä
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
1
iso sipuli
½
kanaliemikuutio
dl
tomaatti-vuohenjuusto-ruokakermaa
1
ps (200 g)
pakasteparsakaalin kukintoja
1
ruukku
basilikaa

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerit kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin. Nosta hetkeksi syrjään liedeltä ja leikkaa viipaleiksi tai paloiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuori ja silppua sipuli. Ruskista samalla pannulla kuin broilerit.
  2. Lisää pannulle liemikuutio ja ruokakerma. Anna ruuan hautua kannen alla 10 minuuttia. Lisää pannulle jäiset parsakaalit ja mausta. Kypsennä ruokaa vielä 5-10 minuuttia tai kunnes parsakaalit ovat kypsiä.
  3. Silppua valmiin kastikkeen päälle basilikaa. Tarjoa riisin, pastan tai perunoiden kanssa.

Vinkki! Ruokakerman sijaan voit lisätä pannulle purkillisen (400 g) tomaattimurskaa. Broilerifileet voi korvata suikaleilla. Silloin kypsymisaika on hieman lyhyempi.

Kommentit (1)

Vierailija

Broilerimäärä?

Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Arto Vuohelainen
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Vesimeloni-broileribruschetta

Ainekset

2
viipaletta vesimelonia
1
kypsä avokado
2
tl
sitruunamehua
4
reilua viipaletta
maalaisleipää
2
rkl
valkosipulimajoneesia
8
viipaletta
kermajuustoa
4
paistetttua broilerin minuuttipihviä
(suolaa)
rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun
vihreää salaattia

Työvaiheet

  1. Viipaloi vesimeloni ja avokado. Pirskottele päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Laita seos hetkeksi sivuun.
  2. Paista maalaisleipiin rapea pinta pannulla öljyssä tai 225-asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia. Sivele leiville majoneesia.
  3. Nosta leiville juustopalat, broilerin minuuttipihvit ja vesimeloni-avokadoseos.
  4. Rouhi päälle mustapippuria ja halutessasi suolaa. Tarjoile alku- tai iltapalana vihreän salaatin kera.

Kommentit (0)