Resepti Marita Suontausta Kuva Sami Repo

Savustuslaatikossa tai -pussissa syntyy herkullinen kesäateria kanasta.

Vaikeustaso
Helppo

Savustettua kanaa

Ainekset

Nokipojan broileripihvit
4
broilerin maustamatonta rintafileetä tai fileepihviä
4
sipulia
Marinadi
½
dl
valmista bbq-kastiketta
2
rkl
viinietikkaa
1
tl
jauhettua maustepippuria
½
tl
jauhettua valkopippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita marinadiainekset keskenään.
  2. Asettele broilerin fileepihvit laakeaan, tarvittaessa kannelliseen astiaan ja levitä puolet marinadista pihveille.
  3. Käännä fileet ja levitä loppumarinadi fileille. Peitä kannella ja anna marinoitua jääkaapissa vaikka seuraavaan päivään. Tai voit marinoida broileria myös huoneenlämmössä puoli tuntia.
  4. Leikkaa sipulit puoliksi tai neljään osaan ja silppua varret.
  5. Ota broileripihvit marinadista ja nosta savustimen ritilälle. Jos käytät savustuspussia, taputtele ylimääräinen marinadi pihvien pinnalta talouspaperilla.
  6. Asettele sipulit pihvien lomaan ja nosta savustimeen.
  7. Kypsennä ohuita leikkeitä savustimessa 10 minuuttia, rintafileitä noin 15 minuuttia. Pussissa kypsennysaika on 15–20 minuuttia.

Vinkki! Savusta samalla ohjeella porsaan kasslerista tai ulkofileestä leikattuja pihvejä.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg
Valitse broilerinfileiden täytteeksi aito feta, joka ei sula grilliin kovin nopeasti. Halloumi kestää kuumaa vielä sitäkin paremmin.
Valitse broilerinfileiden täytteeksi aito feta, joka ei sula grilliin kovin nopeasti. Halloumi kestää kuumaa vielä sitäkin paremmin.

Sekoita mausteet öljyyn ja hiero broilerinfileisiin. Anna maustua puoli tuntia ja grillaa viitisen minuuttia. Rasvaa ei välttämättä tarvitse lisätä parilalle.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
20 min + 30 min maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Fetalla täytetyt broilerit

Ainekset

1
rkl
öljyä
2
tl
ras el hanout -mausteseosta
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
½
tl
suolaa
1
pkt (400 g)
ohuen ohuita broilerinfileepihvejä
1
pkt (200 g)
kovaa fetajuustoa
Lisäksi
cocktailtikkuja
Päälle
1
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Sekoita öljy, ras el hanout, sitruunankuoriraaste ja suola keskenään. Hiero mausteseos broilerinfileisiin ja anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.
  2. Leikkaa feta tangoiksi. Nosta yksi fetapala broilerinfileen päälle. Kääräise rullaksi ja kiinnitä cocktailtikulla.
  3. Grillaa parilalla suoraa grillausta käyttäen viitisen minuuttia molemmin puolin grillin kuumuudesta riippuen. Viimeistele hunajalla.

Kommentit (1)

Vishakha Singh

Thanks for sharing this wonderful post and I'm glad to have this post here.You did commendable job.
Escorts in Gurgaon

Resepti Emilia Kolari Kuva Anna Huovinen
Kanavartaat maistuvat myös jäähtyneinä.
Kanavartaat maistuvat myös jäähtyneinä.

Kanavartaat voi tehdä paistovalmiiksi jääkaappiin päivää aikaisemmin. Paista ne aikaisintaan tunti ennen tarjoilua. Kätevää sekä juhlissa että arjessa!

Annoksia
10–15 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-tahinivartaat

Ainekset

1
pkt (500 g)
broilerin ohutleikkeitä
½
dl
tahinia eli seesaminsiementahnaa (Urtekram)
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
puisia varrastikkuja

Työvaiheet

  1. Nosta broilerileikkeet työlaudalle ja taputtele ne talouspaperilla kuiviksi.
  2. Sekoita tahini, öljy, sitruunamehu ja mausteet. Levitä seos tasaisesti broilerifileiden päälle. Leikkaa fileet terävällä veitsellä pitkiksi suikaleiksi. Pujottele ne varrastikkuihin. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
  3. Paahda 250-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Tarjoa lämpiminä tai kylminä.

Kommentit (0)

Resepti Anu Brask Kuva Elvi Rista
Kukilla viimeistellyt annokset ovat ehtaa silmänruokaa.
Kukilla viimeistellyt annokset ovat ehtaa silmänruokaa.

Syreeni yllättää broilerissa! Kukintojen maku on ihastuttavan parfyyminen, sitruunainen ja lempeä. 

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Syreenibroileri

Ainekset

3
dl
syreeninkukkia (+ 1 dl koristeeksi)
3
dl
vettä
3
dl
puolikuivaa valkoviiniä
1
laakerinlehti
4
broilerin rintafileetä
2
punasipulia
2
porkkanaa
1
nippu parsaa
2
rkl
voita
2
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
tuoretta rakuunaa
ripaus
cayennenpippuria

Työvaiheet

  1. Irrota syreeninkukat ja huuhtele ne juoksevan veden alla. Säästä noin 1 dl kukkia ruuan koristeeksi.
  2. Kiehauta korkeareunaisessa pannussa kukat, vesi ja valkoviini.
  3. Kuori punasipulit ja halkaise ne neljään osaan. Viipaloi porkkanat reiluiksi suupaloiksi. Poista parsojen varresta 2–4 cm kovaa kantaa ja leikkaa parsat viiden sentin paloiksi.
  4. Laita broilerin rintafileet, sipulit ja porkkanat kiehuvaan liemeen ja keitä miedolla lämmöllä viisi minuuttia. Käännä fileet, lisää pannulle parsat ja keitä vielä 5–8 minuuttia. Lisää tilkka vettä tarvittaessa. Kokeile rintafileen kypsyyttä painamalla veitsenkärki fileen paksuimpaan kohtaan: jos tihkuva neste on kirkasta, file on kypsä. Jos neste punertaa, kypsennä vielä pari minuuttia.
  5. Nosta fileet ja vihannekset vadille odottamaan ja peitä foliolla. Siivilöi liemi ja säästä neste.
  6. Sulata voi pannulla ja lisää siihen jauhot. Anna seoksen kypsyä hetki koko ajan sekoittaen. Vispaa joukkoon siivilöity liemi ja anna kiehua muutama minuutti niin, että kastike suurustuu. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Mausta suolalla, pippurilla ja rakuunalla.
  7. Lusikoi kastike fileiden ja vihannesten päälle. Koristele tuoreilla syreeninkukilla ja ripauksella cayennenpippuria.

Vinkki! Kerää kukkia vanhoista, isoista pihasyreeneistä, mutta maista ensin, sillä eri pensaissa maku vaihtelee. Kaikki syreenit ovat myrkyttömiä, mutta jalostaminen heikentää hybridilajien kukkien makua.

Kommentit (5)

shell shockers

Syreenibroileri looks really delicious and the make up, thank you have shared formula
shell shockers

malika

Thanks for this to an incredible level watchful outline. Delhi Call Girls It's without the problem going to use tenderfoot professionals to like me.

nehasharma

I am happy to be here and this wonderful article. I've found here a lot of interesting information for my knowledge I want. everything you provide to us, it was very helpful and useful, thanks a lot for sharing this phenomenal post. Dwarka Call Girls

Vishakhav

Oh! i am happy to have this awesome post and i am glad to be a part of this post.Thanks for this post.

Delhi Escorts

Vierailija

Great article and learning for me! I found a great deal of data here! This article is better than average for all amateur here.
Godaddy Renewal Coupons

Resepti Kaisa Nieminen kuva Tuomas Kolehmainen
Kesäkurpitsasta saa ihanan ohuita siivuja juustohöylällä.
Kesäkurpitsasta saa ihanan ohuita siivuja juustohöylällä.

Kevyen linssi-broilerisalaatin ja raikkaan minttujugurtin voimin jaksaa pitkän päivän.

Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-linssisalaatti

Ainekset

2
dl
puy-linssejä tai vihreitä linssejä
8
broilerin sisäfilettä
4
rkl
öljyä
1-2
tl
garam masalaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
iso
kesäkurpitsa
1
valkosipulinkynsi
Minttukastike
2
dl
maustamatonta jugurttia
2
rkl
tuoretta minttua
1
tl
kuivattua minttua
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
korianteria

Työvaiheet

  1. Keitä linssit ohjeen mukaan kypsiksi. Kun linssit ovat valmiit, pidä ne lämpiminä.
  2. Ota broilerit ajoissa huoneenlämpöön. Sekoita kahteen ruokalusikalliseen öljyä garam masala, suola ja pippuri. Pyöritä broilerit öljyssä. Paista pannulla kypsiksi kolme minuuttia per puoli.
  3. Leikkaa kesäkurpitsat veitsellä tai juustohöylällä pitkiksi ja ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kahteen ruokalusikalliseen öljyä hienonnettu valkosipulinkynsi. Pyöritä kesäkurpitsat öljyssä ja grillaa kuumalla parilalla tai paistinpannulla kauniin ruskeiksi.
  4. Sekoita kuivattu ja hienonnettu minttu jugurtin joukkoon. Mausta. Laita noin 15 minuutiksi kylmään maustumaan.
  5. Yhdistä kaikki salaatin ainekset laakealle tarjoiluvadille. Koristele korianterilehdillä ja purista sitruunamehua päälle. Tarjoa minttujugurtin kanssa.

Kommentit (0)