Resepti Johannes Finne Kuva Elvi Rista
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipulibroileri

Ainekset

4
broilerin rintaleikettä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
kokonaista valkosipulia
1
iso sipuli
2
lehtisellerinvartta
2
rkl
öljyä
6-8
perunaa (kiinteä lajike)
1-2
oksaa
tuoretta timjamia
1
oksa
rosmariinia
2
oksaa
persiljaa
½-1
sitruuna
noin 2
dl
kanalientä
noin 1
dl
valkoviiniä

Työvaiheet

  1. Mausta broileripalat suolalla ja pippurilla. Jos et saa luullisia rintaleikkeitä, käytä koipireisipaloja tai kokonainen broileri tähän ruokaan.
  2. Kuori valkosipulit ja erottele kynnet toisistaan. Kuori sipuli ja silppua se. Viipaloi lehtiselleri. Kuullota sipulia padassa, jossa valmistat ruuan ja lusikoi sipuli padasta. Ruskista broileripalat nopeasti ja nosta pois padasta.
  3. Kuori perunat ja laita ne padan pohjalle. Ripottele sekaan 2/3 valkosipuleista, lehtisellerit, sipulit ja yrtit. Aseta broilerit perunoiden päälle ja lisää loput valkosipulinkynnet.
  4. Pese sitruuna hyvin ja puolita se. Purista toisesta puolikkaasta mehu ja halutessasi lohko toinen puolikas pataan. Kaada pataan kanalientä ja valkoviiniä sen verran, että ne juuri ja juuri pilkottavat ainesten seasta. Nosta pata 175-asteisen uunin keskitasolle ja kypsennä noin 2 tuntia.

Vinkki! Korvaa valkoviini halutessasi kanaliemellä.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo

Kermainen kanakeitto saa lisäpotkua silputusta chilistä.

Annoksia
6
Vaikeustaso
Helppo

Tuure Kilpeläisen kanakeitto

Ainekset

1
sipuli
2
porkkanaa
6
keskikokoista perunaa
3
maustamatonta broilerin rintafileetä
1-1½
tl
curryjauhetta
½-1
sitruunan mehu
2
dl
ruokakermaa
l
vettä
1½-2
rkl
kanafondia tai 2–3 kanaliemikuutiota
Pinnalle
1
dl
persiljasilppua

Työvaiheet

  1. Kuori ja silppua sipuli. Kuori porkkanat ja perunat, paloittele. Uudet perunat voi paloitella kuorineen. Paloittele myös broilerifileet.
  2. Freesaa eli ruskista kevyesti öljyssä sipuli ja broileripalat. Lisää curry. Lisää pannulle hieman öljyä. Freesaa myös porkkanat ja perunat curryn kanssa öljyssä. Laita kaikki aineet isoon kattilaan.
  3. Lisää vettä freesauspannulle, huuhtele pannu ja kaada maustunut vesi kattilaan. Lisää fondia tai liemikuutiot ja sitruunamehua. Lisää lopuksi kerma. Kuumenna keitto ja mausta. Voit lisätä suolaa ja mustapippuria. Koristele keitto persiljasilpulla.
  4. Vinkki! Voit käyttää ruuan sekaan ylijääneen keitetyn riisin perunan lisäksi. Freesausvaiheessa voit laittaa pannulle myös ½ dl kypsentämätöntä riisiä ja lisätä sen myöhemmin keittoon kypsymään. Ruuan maustamiseen sopii myös unkarilainen chilitahna, jonka voi korvata hienoksi silputulla chilillä.

Kommentit (1)

Vierailija

Parasta kanakeittoa

Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Kanaa Panang á la Iiro Rantala

Ainekset

2
rkl
öljyä
1
broilerin rintafilee suikaloituna
1
reilu sipuli
2
dl
cashew- tai maapähkinöitä
2-3
rkl
Panang currytahnaa
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
1
tlk (400 g)
ananasviipaleita
2
rkl
kalakastiketta
1
limetin mehu (kuoren voi raastaa ja tipauttaa curryyn)
2
rkl
hunajaa tai sokeria
korianteria

Työvaiheet

  1. Ruskista broileria ja sipulia 2 minuuttia. Laita pähkinät sekaan, jotta nekin saavat vähän väriä. Lisää currytahna ja sekoita pari minuuttia. Lisää  kokoosmaito ja vähennä lämpöä. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15-20minuuttia.
  2. Lisää ananasviipaleet, kalakastike, limetin mehu kuorineen ja hunaja.  Kuumenna kastike. Koristele korianterilla ja tarjoile basmatiriisin kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Sikke Sumari ja Tony Ilmoni Kuva Pia Inberg
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Kananpoikaa risottotäytteellä

Ainekset

dl
neitsytoliiviöljyä
1
jyväbroileri
dl
arborioriisiä (Älä esikeitä!)
1
valkosipulinkynsi
1
nippu
lehtipersiljaa
1
peperoncino (tuore, tulinen tai äskettäin kuivattu tulinen käy)
1
tl
avokado zest -öljyä
1
kanaliemikuutio
1
oksa
rosmariinia (tai 1 tl kuivattua rosmariinia)
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kaada puolet oliiviöljystä paistinpannuun. Kuumenna alhaisella lämmöllä hetki ja lisää sitten siivutettu valkosipuli. Pyöräytä myllystä vähän suolaa valkosipuliin päälle. Anna hautua hetki. Lisää puolet rosmariinista ja hienoksi pilkottu peperoncino. Kuullota hetki ja pidä huoli, ettei valkosipuli ruskistu. Ota pois hellalta ja anna vetäytyä.
  2. Kuumenna 5 dl vettä ja liuota veteen kanaliemikuutio. Lisää kattilaan riisi, loput rosmariinit ja pilkotut lehtipersiljan lehdet sekä lopuksi öljy-valkosipuli-peperoncino-
  3. seos. Hämmennä ja anna kiehua hiljalleen noin vartti tai kunnes riisi on lähes al dente eli pureskeltavaa. Lisää loput öljystä.
  4. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
  5. Sekoita ripaus meri- tai sormisuolaa oliiviöljyyn. Hiero seos kananpojan pintaan.
  6. Tarkista riisiseoksen maku: sen tulee olla reilusti suolattua. Sekoita joukkoon zest-öljy ja täytä kanan vatsaontelo riisiseoksella täpötäyteen ruokalusikkaa apuna käyttäen.
  7. Laita kana uunipellille ja uuniin. Anna olla uunissa noin 5 minuuttia ja laske lämpötila 160 asteeseen. Anna kypsyä vielä noin tunti ja valele välillä pintaa vuokaan valuvilla mehuilla.

Kommentit (0)

Resepti Marja Samuli Kuva Ullamaija Hänninen
Kirpakka punasikuri kehystää vadelmilla viimeistellyt broilerisalaatin.
Kirpakka punasikuri kehystää vadelmilla viimeistellyt broilerisalaatin.

Hedelmien ja broilerin yhdistelmä on klassinen.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-nektariinisalaatti

Ainekset

4
maustamatonta broilerifileetä
4
kypsää nektariinia
1
kypsän napakka avokado
1
pieni punasalaatti- tai punasikurikerä
1
l
salaattiseosta (esim. rapeaa salaattia, rucolaa, vuonankaalia)
1
dl
tuoreita vadelmia
rouhittua suolaa
mustapippuria myllystä
Hunaja-rosmariinikastike
½
dl
oliiviöljyä
1 ½
rkl
vaaleaa balsamietikkaa
1 ½
rkl
vaaleaa balsamietikkaa
½
tl
silputtua rosmariinia

Työvaiheet

  1. Leikkaa fileet pituussuunnassa puoliksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista niille pannulla molemmin puolin kaunis paistoväri. Nosta fileet uunivuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes liha on kypsää mutta edelleen mehukasta.
  2. Yhdistä pienessä kulhossa kastikeaineet ja sekoita hyvin.
  3. Irrottele punasalaatin tai -sikurin lehdet kerästä, huuhdo ne ja silppua 1/3 lehdistä pieniksi. Asettele loput lehdistä tarjoiluastian reunoille koristeeksi.
  4. Pane tarjoiluastiaan salaattiseos, huuhdotut, suupaloiksi pilkotut nektariinit ja kuorittu, pilkottu avokadon hedelmäliha. Rouhi sekaan suolaa ja mustapippuria myllystä.
  5. Viimeistele salaatti tuoreilla vadelmilla ja tarjoa sen seurana hunaja-rosmariinikastiketta.

Kommentit (0)